Terapie prin râs – Workshop interactiv
 

Se spune că o zi în care nu ai râs este o zi pierdută. Tu cât de des îţi exprimi sau îţi conştientizezi starea de bucurie?

Terapia prin râs este o metodă foarte eficientă de combatere a stresului zilnic. Zi de zi evaluăm sau suntem evaluaţi. Cât de rapid am răspuns solicitărilor, cât de eficient am rezolvat problemele, cât am bifat din lista de taskuri. Toate acestea ne fac să ne simţim presaţi şi tensionaţi.

Statistic, râsul este unul dintre cele mai eficiente instrumente de reducere a presiunii resimţite de oamenii activi. Râsul antrenează o multitudine de muşchi şi stimulează endorfinele. Asta face ca efectul său antistres să fie foarte puternic.

Scopul acestei serii de ateliere este să te înveţe cum să te menţii într-o stare de spirit optimă.

La cele 4 întâlniri ale atelierului de terapie prin râs (re)învăţăm să râdem, să eliberăm endorfinele, să îmbunătăţim modul în care respirăm şi să contribuim la fortifierea sistemului imunitar relaxându-ne. Lucrăm cu tensiunile musculare si mentale, ne antrenăm imaginaţia şi creativitatea.

Folosim jocuri din teatrul de improvizatie. Descoperim simboluri personale şi învăţăm să lucrăm cu ele.

Temele celor 4 întâlniri sunt:

1. Eu şi corpul meu. Punem în contact râsul cu corpul fizic şi cel mental.

2. Căi de ieşire din bucla de disconfort emoţional pentru zilele aglomerate. Descoperim împreună cum se poate obţine o stare de spirit bună chiar şi în perioadele tensionate.

3. Cea mai importantă persoană. Exersăm aprecierea de sine prin jocurile terapeutice cu care deja ne-am obişnuit.

4. Punem împreună simbolurile descoperite în jocurile practicate la curs pentru a alcătui o „reţetă de stare bună” personalizată pentru fiecare participant. Exerciţiile învăţate la curs pot fi continuate şi după finalizarea întâlnirilor.

Înscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!