Cum îmi găsesc jumătatea? Atelier de dating
 

Atelierul are loc online.

Modelele de cuplu observate în copilărie sunt cele pe care inconştient avem cele mai mari şanse să le repetăm în propria viaţă, dacă pe parcurs nu construim conştient modele funcţionale pentru fiecare dintre noi.

Cum reuşim să ne oglindim cât mai autentic în relaţie cu o persoană despre care am decis că este cea mai importantă în viaţa noastră şi că vrem să formăm un cuplu cu ea? Vă propun ca acesta să fie obiectivul principal al întâlnirilor noastre.

Pentru că acesta este un curs practic, vom analiza prin roleplay-uri (la alegerea participanţilor) cât şi prin urmărirea unor fragmente de film, mai multe puncte de atracţie referitoare la comunicarea autentică în cuplu:

  • Ce trebuie să spun despre mine? Ce ar fi bine să ştiu despre celălalt? Cât de importantă este prima noastră întâlnire?
  • Ce decizii automate iau femeile după prima întâlnire? Ce decizii referitoare la relaţii iau bărbaţii după prima întâlnire?
  • Care este diferenţa care conduce către o relaţie de lungă durată? Ce pune capăt relaţiilor?
  • Cum citim nevoile celuilalt? Cum cititim mesajele nonverbale şi la ce părţi ale corpului trebuie să fim atenţi astfel încât să nu fim interpretaţi greşit.
  • Cum ne prezentăm imaginea şi identitatea în relaţie?
  • Cum creăm identitatea de cuplu?
  • Cum îi facem loc celuilalt în viaţa noastră?

Temele celor patru întâlniri:

1. Ce spun despre mine la prima întâlnire şi cum îl descifrez pe celălalt. Care sunt indicatorii care îmi arată dacă acesta este cuplul în care vreau să rămân. Cum amorsez o relaţie şi cum fac diferenţa între un transfer erotic şi interesul asumat pentru relaţie?

2. Seducţia în mesaje nonverbale. O abordare introvertă a relaţionării. Mai clar ce nu spunem în cuvinte, dar comunicăm detaliat subliminal.

3. Tipuri de relaţii şi tipuri de iubire şi comunicarea eficientă. O structurare clară a acţiunilor în funcţie de interesele comune ale partenerilor pentru fiecare tip în parte. Vom afla cu care dintre variante ne simţim cel mai bine.

4. Iubirea adictivă şi iubirea matură. Care sunt valorile care definesc cel mai bine aceste două tendinţe şi cum le recunoaştem în realitate.

Ce aşteptari poţi avea de la acest atelier? Vei face multe exerciţii şi vei completa scheme, cu creionul pe hârtie, pentru ca în final să obţii propria reţetă eficientă în atingerea obiectivelor de relaţie.

Odată ce înveţi să te cunoşti pe tine, îi vei putea cunoaşte cu bucurie şi lejeritate pe ceilalţi.

Atelierul are loc online, pe zoom.us. Cu o zi înainte de data începerii, toate persoanele înscrise, cu taxa achitată, vor primi pe mail linkul unde vor putea urmări cursul.

foto: unsplash.com

 

Cumpără »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!