Atelier de Actorie

LA ACEST CURS NU MAI SUNT LOCURI.

Următoarea ediţie se va desfăşura în perioada 2-6 iulie şi va avea frecvenţă zilnică, luni-vineri, 19.00-21.00. La aceea vă puteţi înscrie, dacă doriţi.

Un adult creativ este o persoană care nu a încetat să se joace. Un om curios este o persoană care testează limitele jocului.

Doreşti să te simţi mai sigur pe tine? Să comunici asertiv? Să reuşeşti în situaţii stânjenitoare?

Lecţia de actorie este cadrul în care îţi poţi pune diverse măşti pentru a face proba realităţii din diverse roluri semnificative pentru succesul tău personal la job şi în viaţa personală. Poţi experimenta viaţa din perspective noi şi provocatoare aflându-te sub protecţia convenţiei teatrale, a jocului de rol şi a tipologiei de personaj.

Antrenamentul prin jocul de rol îţi dă şansa de a funcţiona mult mai bine în realitatea exterioară. Poţi lucra la expresivitatea ta corporală, la dicţie, intonaţii, frazare cu sens şi mai ales la exprimarea emoţiilor. Altfel spus, jocul de rol îţi dă posibilitatea să îţi lucrezi inteligenţa emoţională, mergând mână în mână cu inteligenţa corporală.

Vom începe fiecare întâlnire cu o parte de antrenament: vocal, verbal, paraverbal, nonverbal şi o parte de măiestrie actoricească prin joc de rol. Vom lucra la acest atelier pe texte individuale, pe care le vom putea prezenta la ultima şedinţă, într-un mic spectacol, în faţa prietenilor şi a celorlalţi participanţi la curs.

1. Cunoaşte-te pe tine însuţi: joc de rol. Situaţii controversate. Primul pas spre înţelegerea subtilităţilor unui personaj şi a relaţiilor scenice. Ascultarea de sine.

2. Relaţia dintre personaje şi conflictele interioare. Cum se construiesc şi cum se sabotează. Cum ieşim onorabil din situaţii complicate. Antrenarea flexibilităţii.

3. Variante de rezolvare a conflictelor interioare şi interrelaţionale. Greutatea lui Nu şi greutatea lui Da. Exerciţiu practic de asumare.

4. Bucuria de viaţă şi comunicarea echilibrată cu partenerul. Antrenarea disponibilităţii de a ne simţi „noi”. Calea de la firescul cotidian la trăirea cathartică.

5.  Să înceapă spectacolul! Cursanţii-actori sunt invitaţi să-şi susţină rolul în faţa publicului (fiecare participant poate invita doi sau trei prieteni).

sursă foto: goo.gl/ok4JmB

Inscrie-te la acest atelier »