Tipurile de personalitate şi comunicarea eficientă
 

Biletele se găsesc pe Eventim.ro.

Cum comunici eficient, în viaţa personală sau profesională, cu fiecare dintre tipurile de personalitate existente? Iată obiectivul cursului nostru! Ca să-l atingem, vom analiza mai întâi designul personalităţii fiecărui participant.

Simţi că depui un efort foarte mare pentru a te face înţeles de ceilalţi? Îţi este greu să primeşti feedbackul negativ al unor anumite persoane, dar dacă vine din partea altora nu simţi că este la fel de dificil? Te întrebi uneori dacă e ceva în neregulă cu tine sau cu cei cu care intri în relaţie? Dacă manifeşti interes faţă de multitudinea de răspunsuri posibile la aceste întrebări, atunci acest workshop este potrivit pentru tine.

„Eu cine sunt?” iată întrebarea la care căutăm răspuns sau ne răspundem de când ne trezim dimineaţa şi de cele mai multe ori chiar şi noaptea în vise. Despre cum ne visăm şi cum reuşim să fim în realitate vom vorbi şi la acest curs de dezvoltare personală dedicat tipurilor de personalitate.

Termenul de personalitate vine de la cuvântul latin „persona” care se referă la masca actorului din teatrul antic. De la Platon, Aristotel, Hipocrate, Pavlov, S. Freud, C. G. Jung şi până în zilele noastre vorbim despre modele teoretice şi practice de înţelegere a personalităţii. Aceste modele au inspirat personajele din operele literare de succes. Ne amintim aici de scrierile lui Mircea Eliade, Marin Preda şi mulţi alţii.

Modelele personalităţilor umane sunt păstrate cultural, însă nu întotdeauna relaţiile din filme se potrivesc cu ceea ce trăim în viaţa noastră de zi cu zi. Pe parcursul întâlnirilor vom discuta atât în teorie cât şi în practică despre tipurile de personalitate aşa cum le întâlnim noi azi.

Temele celor patru întâlniri de curs sunt:

1. Personalitatea şi natura umană, influenţe ale instinctelor fundamentale asupra relaţiilor cu sine şi cu ceilalţi. Vom discuta despre influenţele mai puţin conştiente care ne pot susţine afirmarea personalităţii sau ne pot sabota. Vom face teste practice şi jocuri de rol.

2. Tipurile de personalitate şi comportamentele aferente socializării armonioase. Vom dezbate pe baza unor teste simple tipurile de personalitate. Vom discuta despre comportamentele favorabile şi defavorabile în relaţie cu fiecare tip de personalitate. Vom răspunde la întrebarea: „Ce o face pe acea persoană să fie …aşa…?”

3. Influenţa personalităţii asupra vieţii sociale: cuplu, vocaţie, carieră. Cu cine, unde şi cum ne potrivim. Pe baza cunoştinţelor acumulate vom lucra practic relaţiile posibile atât în sfera vieţii personale, cât şi la serviciu.

4. Personalitate şi sexualitate. Vom dezbate pe seama studiilor din domeniu care vorbesc despre gradul de dezirabilitate şi selecţie relaţională. Vom face un exerciţiu practic în urma căruia fiecare dintre participanţi va putea afla informaţii despre echilibrul dintre viaţa emoţională şi proba realităţii.

Cu o zi înainte de începerea cursului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi  un link, cu ajutorul căruia să acceseze cursul şi instrucţiunile de conectare la Zoom.

foto: pexels.com


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!