MEET THE DREAMERS: Cum schimbăm lumea în bine? – Sandra Ecobescu în dialog cu Pr. Francisc Doboş
 

Vă invităm luni, 13 mai, la Sala Luceafărul, de la 19:30, la un eveniment cu Sandra Ecobescu şi părintele Francisc Doboş, unul dintre cei mai apreciaţi teologi, omul care aduce credinţa, textele sacre, liturghia, dialogul cu Dumnezeu mai aproape de noi toţi, cu multă căldură, umor, profunzime şi smerenie.

În ultimii 16 ani am cunoscut oameni excepţionali, pe unii i-am admirat, m-au inspirat de la distanţă, pe alţii i-am cunoscut de aproape şi m-a uimit naturaleţea lor, entuziasmul, bunul simţ şi charisma. Visători, oameni care schimbă lumea, care formează comunităţi, schimbă atmosfera din jurul lor, generoşi, inteligenţi, vulnerabili, autentici, influenceri pe domeniile lor, dar şi dincolo de acestea.

Actori, scriitori, teologi, istorici, muzicieni, gânditori, antropologi, artişti, vindecători, activişti, creatori de poveşti şi idei care schimbă lumea în bine.

Anul acesta am ales să îi aduc în faţa voastră, să îi invit să împărtăşească cu noi secretele lor, unde îşi găsesc sursele de inspiraţie, cum îşi adună puterile când le este greu, ce îi face să înceapă fiecare zi ca pe o nouă aventură care îi duce mai departe pe drumul lor.

Fiecare dintre ei are unul sau mai multe daruri speciale pe care le vor împărtăşi cu noi, instrumente de navigare prin realitate, mecanisme de reconstruire sau re-motivare după momente dificile din viaţa lor sau în rutina zilnică.

Vocaţia lor devine un model pentru cei din jur, o oază a binelui, dar si un model de curaj, creativitate, empatie şi iubire pentru cei din jur.” – Sandra Ecobescu

Meet the dreamers that dream the world

Cum schimbăm lumea în bine?

În 13 mai, de la ora 19:30, ne vom întâlni cu primul invitat, părintele Francisc Doboş, unul dintre cei mai apreciaţi teologi. Postările părintelui Doboş din social media, apariţiile sale la radio sau podcasturi, îl fac să fie unul dintre cei mai populari teologi din ţara noastră care reuşeşte să atragă atenţia tuturor – credincioşi, atei sau agnostici – să fie simpatizat, ascultat şi citit. Părintele Doboş se prezintă pe social media şi ca un excelent om de  comunicare, un ciclist pasionat, un bucătar talentat, un prieten celor care au nevoie, un om bun, pur şi simplu, cum toţi ne dorim să fim.

Prin explicarea fragmentelor din liturghie de mare profunzime, dar şi prin momentele comice cu micul său ajutor, Dominic, mesajele sfinte ajung mai aproape de un public numeros, atât fizic cât şi online. Se poate comunica şi altfel, ne spune părintele Doboş, despre cele sfinte, cu inima deschisă şi cu atenţia nu doar către Dumnezeu, către tradiţie, texte, ci şi către ascultător, către oameni, către noi.

Pentru că altfel dialogul cu transcendentul, cu divinitatea poate fi ratat într-o lume în care suntem bombardaţi zilnic cu mii de informaţii, imagini, reclame şi mesaje din întreaga lume, majoritatea fără legătura cu ceea ce ne face fericiţi cu adevărat.

Părintele Fr. Doboş este ghidul nostru în lumea transcendentului, cu picioarele pe pământ şi inima plină de iubire şi compasiune, cu sufletul alături de Dumnezeu.

Dialogul va fi animat de câteva momente muzicale create de trei artişti foarte talentaţi: Veronica Anuşca – soprană, Opera Naţională Bucureşti, Raluca Jercea – balerină, Opera Naţională Bucureşti şi pianistul Tiberiu Chirănuş de la Colegiul Naţional de Muzică “George Enescu” Bucureşti.

La finalul conferinţei ne vom bucura de un pahar cu vin oferit de prietenii noştri de la JIDVEI.

Proiectul MEET THE DREAMERS: Cunoaşte Visătorii este realizat cu sprijinul JTI.

       

Partener media:

Taxa de participare achitată pentru acest eveniment, în cazul în care nu mai puteţi participa, nu poate fi restituită şi nici redirecţionată către un alt eveniment, având în vedere logistica, complexitatea şi specificul acestui proiect unic.

Parteneri media: Zile şi Nopti, Avantaje, Cărtureşti, Munteanu, Aici a Stat, Bookhub, TPU, Spotmedia, Kudika, IQads, Bucureştii Vechi şi Noi, România Pozitivă, Bucureşti City News.

…..

Parintele Francisc Doboş s-a născut la 18 august 1976 în Bucureşti. A absolvit şcoala generală în anul 1991 la Şcoala Generală 42 din Voluntari, Ilfov, liceul seminarial „Sfântul Iosif” din Bacău în anul 1995. A studiat din 1995 până în 1997 la Institutul Teologic Romano Catolic din Iaşi şi din 1997 până în 2002 la Pontificia Università Urbaniana din Roma.

În 2002 a obţinut licenţa (gradul 1) în teologie fundamentală la Pontificia Università Urbaniana din Roma. Din 2008 până în 2011 a studiat la Pontificia Università della Santa Croce din Roma unde a obţinut licenţa (gradul 2) în comunicare instituţională. A fost hirotonit preot la data de 29 iunie 2002 în Catedrala Adormirea Maicii Domnului, din Iaşi, prin impunerea mâinilor PS Petru Gherghel, Episcop de Iaşi. Este încardinat în Arhidieceza de Bucureşti.

  • 2002 – 2004: Preot vicar la Parohia Cristos Rege(Ploieşti – Prahova)
  • 2004 – 2006: Secretar eparhial al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti
  • 2004 – 2006: Preot colaborator la Parohia Catedralei Sfântul Iosif(Bucureşti)
  • 2006 – 2008: Purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti
  • 2006 – 2008: Preot colaborator la Parohia Sfânta Maria a Harurilor(Bărăţia – Bucureşti)
  • 2011 – 23.04.2020: Purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti
  • 2011 – 2021: Preot colaborator la Parohia Catedralei Sfântul Iosif(Bucureşti)
  • 2020 – : Responsabil al Oficiului pentru Evanghelizare şi Promovare Umană
  • 2020 – : Responsabil al Oficiului pentru Grupurile Lingvistice
  • 2021- : Preot Paroh la Parohia Preasfânta Inimă a lui Isus

 


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!