Arta de a fi fericit: învăţăturile unui călugăr budist
 

LA ACEST EVENIMENT MAI SUNT LOCURI DOAR ONLINE. 

Vă invităm în 27 aprilie, sâmbătă, de la 18.30, la un eveniment în compania călugărului buddhist Lama Migmar Dragpo Repa şi a Andreei Ionescu, coach şi lector al fundaţiei, desfăşurat în limba engleză.

Când întâlneşti călugării buddhişti, prima surpriză e să îi vezi cât de mult zâmbesc, cum nu se iau prea în serios şi cât de fericiţi par. Asta pentru că practică un fel special de a vedea lucrurile, bazat pe un antrenament atent al minţii, practicat continuu.

Despre această practică neîntreruptă, care necesită doar atenţie şi câteva puncte de sprijin, puteţi afla mai multe în întâlnirea directă cu Migmar Lama, călugăr buddhist din linia de moştenire spirituală Kagyu – una dintre principalele patru şcoli de gândire buddhistă – şi maestru în Arta de A Fi.

Migmar Lama vine în România după ce a preluat şi conduce The Royal White Monastery din Kathmandu, are studii lingvistice aprofundate – în afară de engleză, nepali şi sanscrită a îneput să înveţe câteva cuvinte în limba română – şi aduce bucurie pe unde călătoreşte. Învăţăturile lui, deşi par facile, sunt de o profunzime specială şi adaptată audienţei.

Dacă vrei să îl cunoşti, nu îţi trebuie nici un fel de pregătire, poţi veni cu creştinismul la tine, căci învăţătura este una mai degrabă moral-etică decât religioasă şi se bazează pe cunoştinţele avansate despre mintea umană pe care buddhiştii le-au menţinut prin linia maestru discipol. Dar ar fi bine să îţi iei cu tine un caiet, ca să notezi lucrurile cu care rezonezi şi pe care vrei să le practici. De asemenea, poţi pregăti şi întrebări pentru partea de dialog.

În cadrul evenimentului nostru participanţii vor beneficia de o meditaţie ghidată. E

Lama Migmar Dragpo Repa este un călugăr buddhist care practică şi predă meditaţia, învăţăturile şi practicile spirituale buddhiste. S-a născut şi a crescut în Kathmandu, capitala Nepalului. A studiat filosofia buddhistă la Institutul Karma Shri Nalanda (Rumtek Sikkim India) din cadrul Sampurnanand Sanskrit Vishwavidyalaya University din India. După completarea studiilor Shedra în 2016, a participat la o retragere de trei ani la Rumtek Retreat Center, retragere care s-a încheiat în octombrie 2020.

După studiile sale şi retragerea de trei ani, a fost proclamat Maestru Vajra – în cadrul unei ceremonii ample, a unei Puja care a avut loc la Royal White Monastery – de către Maestrul Tanpai Gyaltshen Rinpoche din Kathmandu, Nepal. Lama Migmar Dragpo Repa administrează şi conduce de atunci mănăstirea Royal White Monastery, unul dintre importantele centre spirituale şi comunităţi monastice din capitala Nepalului.

Sursă foto: https://www.pexels.com/photo/buddha-temple-in-kathmandu-11438627/


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!