Retreat la CONACUL LA CIREŞI: Relaxare şi dezvoltare personală prin improvizaţie şi jocuri teatrale (28-30 iunie) – LOCURI LIMITATE
 

Haideţi cu noi într-un loc de unde toţi cei care i-au trecut pragul s-au întors schimbaţi, odihniţi şi încărcaţi cu energie pozitivă – Conacul la ciresi – o vilă elegantă de 4 stele, construită în stil neoromânesc, cu o atmosferă caldă, discretă, aşezată între dealuri.

Următorul retreat propus de Fundaţia Calea Victoriei va avea loc exact în perioada în care cireşele vor fi coapte. Aşa că, vom fi invitaţi cu toţii să ne bucurăm de fructele dulci culese direct din livada care înconjoară Conacul.

De data aceasta vom fi însoţiţi de carismatica actriţă-pedagog-regizor Adelaida Zamfira (Costache). Din 1996, de când a absolvit Academia de Teatru şi film I.L.Caragiale Bucureşti la clasa prof. Florin Zamfirescu, Doru Ana şi Mirela Gorea, a mers pe acest drum într-un balans continuu, în mod natural. A predat la UNATC Bucureşti până în 2022, la clase diferite, unde coordonatori erau prof. Doru Ana, apoi  prof. George Ivaşcu, şi de asemenea a lucrat alături de conf. Andreea Vulpe. Timp de 7 ani, până în 2018, a predat în paralel la Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, având două generaţii unde a fost coordonatoare de grupă.

Experienţa acumulată în cei 14 ani de limbaj nonverbal la Compania Passe-Partout Dan Puric a ajutat-o, de asemenea, atunci când a ţinut ateliere de teatru la Şcoala Specială nr. 1 pentru copii surdo-muţi din Dămăroaia sau la Centrele de zi Sf. Dumitru şi Pinocchio. A jucat în diferite seriale de televiziune, în film, dar teatrul pentru ea rămâne forma de artă care o împlineşte.

Uităm de multe ori că merităm să ne acordăm atenţie şi nouă. Ajungem de multe ori să fim atât de implicaţi în ceea ce facem la serviciu, în rezolvarea problemelor apărute inerent în vieţile noastre private, încât a ne oferi şansa de a ne rupe de haosul oraşului pentru trei zile este un cadou binevenit pe care ni-l putem face prin acest retreat, dedicat relaxării prin intermediul improvizaţiei teatrale.

Această experienţă ne va oferi şansa să ne eliberăm creativitatea, să ne conectăm cu oameni noi pe care îi vom cunoaşte şi să ne destindem într-un mediu sigur şi prietenos. Programul nostru include o varietate de jocuri şi exerciţii de improvizaţie teatrale concepute pentru a ne ajuta să ne dezvoltăm abilităţile de comunicare, de colaborare şi spontaneitate. De la jocuri clasice de improvizaţie până la exerciţii creative de concentrare şi de construire a scenariilor, vom avea oportunitatea să ne exprimăm liber şi să ne distrăm, acceptând regulile jocurilor propuse. Vom explora lumea improvizaţiei teatrale şi ne vom reaminti cum e să ne lăsăm purtaţi de moment, fără teamă de eşec sau judecată. Fiecare zi va aduce noi provocări şi noi descoperiri, iar la finalul celor trei zile vom pleca cu amintiri preţioase, cu noi abilităţi şi cu o stare de bine profundă. Ne vom da şansa pe parcursul celor trei zile să ne conectăm cu sinele şi cu cei de lângă noi, într-un mod nou şi incitant.

Vă invităm în această călătorie unică de autocunoaştere şi de creativitate. Acest retreat este dedicat persoanelor care vor să experimenteze într-un mediu prietenos, cum este să te exprimi liber şi să fii tu însuţi, natural şi carismatic, în faţa altor oameni. Celor care vor să se desprindă de grijile şi problemele cotidiene şi vor să-şi reîncarce bateriile cu energie pozitivă. Celor care vor să-şi îmbunătăţească puterea de concentrare şi viteza de reacţie, în anumite conjuncturi atipice ale vieţii. Celor care vor să-şi îmbunătăţească creativitatea. Celor care vor să-şi crească încrederea în sine, eliberându-se de blocajele emoţionale care de multe ori îi ţin în loc. Celor care vor să cunoască oameni noi, cu care să experimenteze libertatea manifestării, prin joc. “Aceste jocuri ne ating acolo unde suntem noi mai profund umani” (Viola Spolin – Theater Games for the Classroom).

Vă invităm ca prin joc să ne redescoperim, să ne dăm voie să fim relaxare în manifestare. Ne vom întoarce acasă cu sufletul plin, cu zâmbetul pe buze, cu convingerea că merită să trăim frumos şi bine, extrăgând din tot ceea ce ne copleşeşte, prin detaşare, partea frumoasă a tot ceea ce vine spre noi.

PROGRAM RETREAT 

Vineri (28 iunie)

În seara sosirii, vom face un tur de Conac, vom admira încăperile elegante şi confortabile, cu mici colţuri pentru linişte şi introspecţie sau pentru un dialog savuros şi vom face cunostinţă cu ceilalţi participanţi.

 • Ora 19:00 – cină
 • Ora 20:00 – Cine sunt eu? Cine eşti tu? “Povestea numelui” este o modalitate distractivă de a face cunoştinţă.

Sâmbătă (29 iunie)

Între micul-dejun, prânz şi cină, ne vom întâlni în natură şi ne vom juca stabilind reguli, pentru că toate exerciţiile au ca scop dezvoltarea atenţiei, a ritmului, a rezistentei şi nu în ultimul rând vom experimenta starea de bine, care ne va scoate din stresul cotidian. Vom începe ziua cu exerciţii de mişcare, care, în mod paradoxal, ne vor face să stabilim conexiuni, să ne antrenăm simţul observaţiei şi chiar memoria. Vom construi, de asemenea, poveşti – prin improvizaţie, antrenându-ne imaginaţia. Vom vedea cât de inventivi putem fi dacă nu ne biciuim minţile.

 • ora 8:30 – Mic-dejun
 • ora 13:30 – Prânz
 • ora 19.00 – Cina

Duminică (30 iunie)

Ne vom distra şi dezvolta creativitatea prin intermediul unui joc – “Inventează, defineşte, foloseşte”. Inventăm cuvinte, dăm definiţii acestor cuvinte şi le folosim într-o frază. Vom inventa poveşti, fără frică că trebuie să urmăm nişte cursuri speciale ca să putem face acest lucru. Nu. Trebuie doar să ne acordăm credit nouă, să avem încredere în intuiţia noastră. Numai aşa vom fi creativi în vieţile noastre. Să fim creatori, nu executanţi!

 • ora 8:30 – Mic-dejun
 • ora 13.00 – Prânz

CE ESTE INCLUS în taxa de curs:

 1. CURSUL susţinut de lectorul Fundaţiei
 2. CAZARE DOUĂ NOPŢI
 3. CATERING COMPLET:

Vineri seara – bun venit la grătar

Sâmbătă – mic dejun delicios şi prânzuri complete cu mâncăruri tradiţionale cu ingrediente din surse locale, precum şi cină cu pizza gourmet, preparată pe loc în cuptorul cu lemne. Seara, gazdele ne vor oferi câte un pahar de Ţuică de Văleni din rezerva proprie sau un pahar de vinuri nobile din renumite podgorii româneşti.

Duminică – mic dejun şi prânz delicioase cu ingrediente din surse locale.

COST:

 • 1.890 RON per participant, loc în camera twin sau în cameră matrimonială – se poate achita online sau prin transfer bancar
 • 2.440 RON pentru single – se poate achita doar prin transfer bancar

BINE DE ŞTIUT:

 1. Locuri limitate: 12 participanţi
 2. Cazarea, masa şi atelierul sunt incluse în preţ
 3. Meniul va fi unul delicios cu mâncăruri tradiţionale cu ingrediente din surse locale
 4. Locul este rezervat în momentul plăţii
 5. Cazarea se face în 2 camere matrimoniale şi 4 camere twin
 6. Transportul până la locaţie nu este inclus.Însă, pentru cei care vin cu trenul sau microbuzul se asigură transportul de la gara din Vălenii de Munte la Conac.

LA ACEST RETREAT NU SE APLICĂ REDUCERI.

Cumpără »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!