Curs de Negociere: Tehnici din diplomaţie şi domeniul comercial

Cursul se va desfăşura săptămânal, în zile de luni, în intervalul 19:00-21:00.

Vă invităm la un nou curs susţinut de Cristian Diaconescu, diplomat de carieră, fost Ministru de Externe şi Ministru al Justiţiei, cu o experienţă bogată în domeniul negocierilor cu vecinătatea în politica externă, atât în diplomaţia multilaterală, cât şi în cea bilaterală. Cristian Diaconescu a urmat cursul de negociere de la Centrul de Prevenire a Conflictelor de la Viena – Conflict Prevention Centre (CPC).

Cu o activitate de peste 25 de ani în domeniul politicii externe şi interne, lectorul va împărtăşi cu publicul interesat instrumente de negociere valoroase, concrete, eficiente şi rafinate. Sunt tehnici ce pot fi folosite atât în domeniul diplomaţiei, cât şi în domeniul tranzacţiilor comerciale.

Cristian Diaconescu aduce în acest curs complex experienţa sa de la masa negocierilor la care a participat alături de prim-miniştri, preşedinţi de stat, precum şi înalţi oficiali din organizaţii internaţionale precum UE, NATO, OSCE, BSEC.

Cursul de negociere, organizat în cinci întâlniri interactive, va acoperi următoarele subiecte:

– Negocierea în cadrul activităţii diplomatice şi a tranzacţiilor comerciale

– Etapele procesului de negociere:

• Identificarea şi culegerea informaţiilor esenţiale. Valabilitatea surselor si obiectivele procesului de analiza.
  • Ce înseamnă BATNA (Best Alternative to a Negotiated Agreement) şi cum se identifică “liniile roşii” în elaborarea mandatului de negociere.
  • Premisele începerii negocierilor, analiza de context, rolul şi valabilitatea mandatului pe parcursul negocierilor.

– Obiectul negocierilor internaţionale. Negocierea instrumentelor de politică guvernamentală.

– Tehnici de influenţare în negocierile politice şi comerciale.

• Rolul influenţei şi al manipulării în cadrul negocierilor internaţionale.
  • Tehnici de influenţare. Proceduri de conducere a negocierilor.
  • Modalităţi de abordare a negociatorilor.
  • Recunoaşterea rolului procedurilor speciale vizând “determinarea“ partenerului de negociere. Generarea încrederii partenerului. Tehnici “ultimative”.
  • Semnificaţia specificului cultural în elaborarea mesajului de negociere.
  • Modalităţi de abordare a negociatorilor care aplică influenţa şi manipularea în negociere. Tactici specifice. Influenţarea prin reciprocitate, consecvenţă, autoritate şi/sau empatie.
  • Profilul negociatorilor – cooperant, demagog, afectiv, conflictual.
  • Comunicarea, jocul blocaje/concesii, etapele de negociere, atingerea rezultatului dorit, implementarea acordului convenit.

Cei care aleg să participe online vor primi cu o zi înainte de data începerii un link cu ajutorul căruia vor accesa cursul pe Zoom.us.

foto: pexels.com