Reinventează realitatea prin arta colajului: şcoală de vară pentru adolescenţi (22-24 iulie)
 

Cursul se va desfăşura zilnic: 22 (luni), 23 (marţi) şi 24 (miercuri) iulie, în intervalul 16:00-17:30. Durata unei întâlniri: 1h:30, cu pauză de 10 minute în curte, pentru socializare la un suc/limonadă etc.

Invităm toţi adolescenţii la un atelier cu şi despre arta colajului, ce îmbină imaginaţia şi ludicul într-un proces creativ ce presupune descoperirea şi transformarea unor imagini în creaţii noi, ce schimbă realităţi. Vom folosi decupaje din hârtie, reviste şi fotografii, foarfeci şi lipici, şi ne vom detaşa de stresul şi problemele cotidiene prin joc şi artă.

“Colajul este limbajul hibrid al urbanităţii – remixat, re-contextualizat şi construit în întregime din fragmentele vieţii de zi cu zi.” Pavel Zoubok

Structura atelierului

Ziua 1: Originile colajului – vom face o scurtă călătorie în istoria colajului şi vom descoperi artişti de renume care au folosit colajele în lucrările lor, precum: Pablo Picasso, Georges Braque, Henri Matisse, Marcel Duchamp, Max Ernst ş.a. În primul atelier tinerii vor crea un colaj analog pe o temă la alegere, pentru a se familizariza cu “joaca de-a colajele”.

Ziua 2: Colajul dadaist şi suprarealist – două curente artistice care şi-au lăsat amprenta asupra tehnicii colajului. Participanţii îşi vor da frâu liber imaginaţiei să creeze artă din decupaje de hârtie, inspiraţi fie din haosul creativ specific dadaismului, fie din vise şi fantezie specific suprerealismului.

Ziua 3: Tehnici mixte în colaj – la modulul trei, deja tinerii vor stăpâni arta colajelor folosind hârtia. Ce putem face în plus? Vom aborda tehnici mixte de colaj şi cusături, colaj cu intervenţii de acuarelă sau desen.

Cu ce vă ajuta această experienţă?

  • Vă dezvoltaţi imaginaţia şi vă exersaţi talentul cu decupajele din hârtie, reasamblarea imaginilor şi recrearea unor noi lumi vizuale
  • Vă jucaţi la propriu cu foarfeca, lipiciul şi teancurile de reviste. Crearea colajelor este asemeni unui joc de puzzle, în care rezultatul este mereu o surpriză
  • Vă relaxaţi prin efectul terapeutic şi ludic al colajelor, creaţi cu mâinile voastre şi vă încărcaţi cu bucuria de a realiza mai multe lucrări prin forţele proprii
  • Învăţaţi despre arta colajului şi artişti, şi de ce nu, e posibil să vă descoperiţi un nou hobby.

Cine poate participa?

Atelierul este dedicat adolescenţilor, iar nivelul este de începător. Participanţii nu trebuie să aibe o pregătire în domeniul artistic. Toate materialele sunt asigurate în cadrul atelierului. ***Vârsta minimă de participare: 13 ani.

Despre trainer

Cristiana Bucureci a studiat marketing şi comunicare la ASE Bucureşti şi SNSPA Bucureşti. Este co-fondatoarea Romanian Collage Collective şi Bucharest Collage Collective, menite să promoveze artiştii români de colaje din ţară şi de peste hotare şi să readucă arta colajului în atenţia publicului.

În 2013 a fondat agenția de publicitate Creionetica, cu focus pe campaniile sociale,  și culturale, unde şi astăzi continuă să fie creative manager, context în care şi-a descoperit pasiunea pentru arta colajului.

Debutul în arta colajului l-a avut în 2015 cu expoziţia individuală Loud Blood Youth si până în prezent a avut numeroase expoziții colective și individuale în Israel, Cipru și în România, la București, Timișoara, Cluj și Iași.

Colajele Cristianei sunt pașaportul într-o dimensiune retro-futuristă, fiind inspirate de dadaism şi suprarealism. Lucrările artistei sunt realizate în tehnica mixtă de colaj digital și analog.

Până în prezent a organizat ateliere de colaje cu zeci de adulți și copii, în urma cărora mulți participanți și-au descoperit o nouă pasiune.

O puteți urmări pe Instagram.com/cristiana.bucureci.

Cumpără »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!