C. G. Jung şi psihologia analitică (22 şi 23 iulie)

Întâlnirile au loc la sediul fundaţiei joi 22 şi vineri 23 iulie, de la 19.00-21.00. La curs vor fi respectate toate normele de protecţie recomandate.

La acest atelier explorăm împreună cu psihologul Lidia Calciu universul gândirii lui C. G. Jung. Vom vorbi despre repere biografice importante, relaţia cu Sigmund Freud, naşterea psihologiei analitice, teoria complexelor şi a arhetipurilor, tipurile psihologice, individuarea şi psihoterapia analitică.

Jung este clar şi obscur, dur şi blând, raţional şi emoţional, hotărât şi schimbător în acelaşi timp, iar teoria sa este coerentă, dar şi flexibilă şi acomodantă. Relaţia sa cu Sabine Spielrein, dramatizată în filmul lui David Cronenberg – Metoda periculoasă, povestea de iubire şi ură cu părintele psihanalizei, Sigmund Freud, presupusul episod psihotic imortalizat în Cartea roşie sau abordarea „neştiinţifică” a teoriei inconştientului colectiv creează portretul unei personalităţi complexe şi fascinante.

„Îmi amintesc tare bine prima mea întâlnire cu gândirea lui Jung, mai ales pentru că, fără să înţeleg o iotă din scrierile lui, mi-a creat impresia că mă aflu în prezenţa unor adevăruri revelate. Între timp, teoria şi mai ales psihoterapia jungiană au devenit domeniul meu de activitate, dar întrebările, curiozitatea şi magia n-au încetat şi nu vor înceta niciodată.”, spune lectorul Lidia Calciu

Cumpără »