Armonie în Familie de Sărbători: tehnici de comunicare şi mediere în familie
 

Cursul se va desfăşura săptămânal, în zile de vineri, în intervalul 19:00-21:00.

Cum rezolvăm conflictele care apar în familie de sărbători şi în vacanţe? Sunt momentele noastre de linişte şi relaxare, de bucurie alături de oamenii cu care am crescut, cu care am ales să ne continuăm viaţa şi cu care ne dorim să împărţim momentele frumoase. Cum se face că, dincolo de bunele intenţii ale tuturor, lucrurile nu ies bine totdeauna?

Vă propunem un atelier de două întâlniri despre comunicare şi despre dinamica conflictelor din familie. Cum comunicăm şi cum luăm decizii atunci când suntem într-o relaţie conflictuală? Există tipuri de conflicte care apar în timpul sărbătorilor şi vacanţelor? Da, li se întâmplă şi altora. În familiile în care există conflicte nerezolvate, timpul în plus petrecut împreună poate duce la escaladarea tuturor problemelor de comunicare din cuplu, cu copiii (adolescenţi sau adulţi) şi din familia extinsă.

Acesta este un curs special creat pentru a ajuta cât mai multe persoane să înţeleagă dinamica conflictelor de familie şi felul în care acestea escaladează în timpul sărbătorilor şi vacanţelor. Vei învăţa de la lectorul Dana Tudose-Tianu tehnici pentru detensionarea comunicării conflictuale.

Vei învăţa şi regulile unor conversaţii constructive şi modalitatea de a pune întrebări deschise, fără a mai face acuzaţii.

Temele întâlnirilor sunt:

1. Dinamica conflictelor din familie – de la certuri zilnice, la cei patru „călăreţi” (the four horsemen) care pot pune capăt relaţiilor (conform teoriei relaţiilor a lui John Gottman). Tipuri de conflicte nerezolvate care apar şi se adâncesc în timpul sărbătorilor.

2. Cum restabilim armonia şi echilibrul într-un cuplu a cărui comunicare a fost afectată de membri ai familiei extinse. Re-imaginarea viitorului. Responsabilitatea cuplului pentru propria sa stare de bine. Cum creăm amintiri şi momente pozitive pentru cei dragi în situaţii de tensiune. Tehnici de conversaţie: Practică şi Role Play.

foto: pexels.com

 

Pacea în familie de Sărbători


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!