Metode de mediere a conflictelor
 

Cursul are loc online.

Puţine cunoştinţe şi sisteme de gândire/relaţionare sunt la fel de importante de înţeles şi utilizat aşa cum este medierea. Medierea este un anumit tip de a relaţiona, de a comunica, care ne ajută să evităm sau să rezolvăm amiabil divergenţe de opinie, conflicte, crize de comunicare. Medierea NU este negociere. Nu este o artă/ştiinţă a managementului unor resurse, ci o artă a relaţiilor interumane.

Medierea îmbină cunoştinţe din sociologie, psihologie, antropologie, comunicare şi drept.

Iată despre ce vom vorbi la întâlnirile atelierului:

1. Ce este medierea relaţională şi care este diferenţa dintre mediere şi negociere în rezolvarea conflictelor. Cum creezi un spaţiu neutru şi echilibrat pentru părţile aflate în conflict. Cum poţi, dacă eşti parte într-un conflict, să rămâi obiectiv şi empatic cu situaţia celeilalte părţi? Care sunt legăturile mentale şi emoţionale dintre părţile aflate în conflict şi cum afectează acestea rezultatul medierii.

2. Cum luăm decizii în timp de criză? Sistemele de gândire 1 şi 2, Cele 6 Nevoi umane şi alţi factori importanţi care ne influenţează comportamentul în timpul unui conflict. Role Play.

3. Mediere relaţională în cadrul conflictelor de la locul de muncă. Conflicte între membri aceleiaşi echipe. Conflicte cu managementul. Conflicte în cadrul echipei pe care o coordonaţi. Conflicte cu clienţii. Managementul divergenţelor de opinie în cadrul echipelor. Rolurile pe care le jucăm din punct de vedere sociologic, background-ul cultural şi cum ne afectează acesta comportamentul conflictual. Role Play.

4. Medierea conflictelor personale (cu partenerul, copiii, părinţii etc). Motivele principalelor conflicte din familie. Strategii de comunicare pentru restabilirea unei interacţiuni neconflictuale şi non-reactive. Cei patru „călăreţi” ai comunicării relaţiilor personale (după teoria lui John Gottman). Role Play.

Cursul are loc online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi  un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us. 

Photo by Kevin Curtis on Unsplash


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!