Descopera Cartierul Evreiesc si Templul Coral
 

Bucurestiul a avut una din cele mai importante comunitati evreiesti din estul Europei. In perioada interbelica, populatia evreiasca reprezenta aproximativ 10% din populatia bucureasteana. Evenimentele din timpul celui de-al doilea razboi mondial, precum si emigrarea spre Israel din timpul regimului comunist, au facut ca astazi comunitatea evreiasca sa aiba undeva la 3000 de membri.

De-a lungul timpului, comunitatea a fost foarte activa, prospera si bine inchegata. Membrii comunitatii erau negustori, bancheri, doctori, avocati, arhitecti etc.  Iar mostenirea culturala a comunitatii evreiesti este impresionanta.

Va invit sa ne plimbam prin ceea ce a mai ramas din cartierul evreiesc in urma demolarilor din anii’80: stradute linistite, strajuite de case cochete, cu mici curti sau gradini. Vom descoperi impreuna povestea formarii comunitatii evreiesti in Bucuresti si vom vizita Sinagoga Mare, fondata la jumatatea secolului al XIX-lea de catre evreii polonezi, si proaspat renovatul Templu Coral, copie dupa Sinagoga Tempelgasse din Viena.

Blocurile in stil Art Deco sau modernist, care poarta semnatura unor arhitecti de renume cum ar fi Zilberman  sau Marcel Iancu, vor completa tabloul acestei calatorii.

Inscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!