Descoperă Bulevardul Dacia şi Piaţa Spaniei – Tur ghidat prin Bucureşti

Vă invităm la o nouă promenadă culturală în compania istoricului Anita Sterea, de această dată pe unul dintre cele mai frumoase şi vechi bulevarde din capitală, care cuprinde numeroase monumente istorice şi bijuterii arhitecturale, în apropierea centrului, dar şi în vecinătatea unor grădini şi spaţii verzi care conferă traseului un aer boem şi retro.

Bulevardul Dacia apare la începutul secolului XX, fiind bulevardul care conecta Gara de Est cu Gara de Nord. Este un bulevard de-a lungul căruia putem admira clădiri impunătoare şi variate ca stil, de început de secol XX, unele adevărate mici palate, dar si multe clădiri moderniste, cubiste din perioada interbelică. Vă invităm la un tur în Piaţa Spaniei şi Bulevardul Dacia prin care să descoperim arhitectura şi poveştile de acum mai bine de un secol din această zonă elegantă, cu aer aristocratic, care  păstrează atmosfera din perioada La Belle Epoque, dar şi din cea interbelică. Vom discuta despre cum se trăia în această zonă acum mai bine de 100 de ani, despre personalităţile care au locuit aici şi vom povesti despre efervescenţa culturală, economică şi socială a societăţii bucureştene din anii ’30.

Turul se va încheia cu o vizită la noul sediu al fundaţiei Calea Victoriei, o minunată clădire monument istoric Art Deco ce a fost construită de familia generalului Henri Cihoschi, casă ce îşi păstrează detaliile moderniste, dar şi clasice din interior, în zona de recepţii, de la parterul casei îmbrăcate în iederă răcoroasă, pe care o vom explora.

Pe parcursul turului vom descoperi povestea Casei în care a locuit actorul C.I. Nottara, povestea casei Cihoschi şi a acestei familii, precum şi felul în care celebrul scriitor Mircea Eliade şi-a legat viaţa de acest frumos bulevard al Capitalei.

Durata tur: 90 minute.

Sursă imagine ERTE – https://www.widewalls.ch/magazine/art-deco-artists