Retreat la CONACUL LA CIREŞI: Pictură în livada înflorită (12-14 aprilie) – LOCURI LIMITATE
 

Atelierul din cadrul acestui retreat va avea atât o parte teoretică, cât şi una practică. Fiecare participant îşi va elabora propria lucrare.

În aprilie, livada de cireşi de la Conac va fi în floare, de aceea vă propunem un retreat asortat la această frumuseţe naturală, care va face parte integrantă din cursul propus. Şi ce poate să  fie mai potrivit decât un curs de desen si pictură, la şevalet, în mijlocul cireşilor înfloriţi.

Astfel, pentru retreat-ul din luna aprilie de la Conacul la Cireşi – o vilă elegantă de 4 stele, construită în stil neoromânesc, cu o atmosferă caldă, discretă, aşezată între dealuri, lângă o livadă de cireşi – gazda dumneavoastră va fi Arina Gheorghiţă, una din cele mai populare şi carismatice prezenţe din cadrul fundaţiei.  „Nu lector, ci lectoreasă sau lectoriţă!” ar spune Arina dacă ar citi acest material 😊Apropo, trebuie să ştiţi din capul locului că la cursurile ei se râde mult.

Arina susţine de mulţi ani, în cadrul fundaţiei, un curs care se bucură de mult succes în rândul cursanţilor şi anume „Vreau să mă pricep la artă”, dar şi cursuri despre marii pictori şi curentele artistice din Europa, despre artă şi civilizaţie, cursuri teoretice şi ateliere practice. O slăbiciune, demnă de înţeles, o are pentru marii pictori şi pictoriţe din România şi frumosul pe care l-au adus ei în viaţa noastră.

Atunci când a auzit că va petrece un weekend în plină primăvară, într-o livadă de cireşi înfloriţi, alături de alte persoane iubitoare de frumos, a exclamat:

– Ştiu deja ce să le propun! Hai să o facem!

„OMUL ŞI NATURA în pictura românească”

Şi noi ne-am bucurat pentru că tema e fabuloasă şi nimeni n-o egalează pe Arina când e vorba să-ţi explice că e cazul să îţi placă. 😊

Arina vine dintr-o familie de pictori, şi nu orice pictori, ci pictori de tradiţie figurativă. Iubeşte oamenii şi adoră să se afle în preajma lor, fiind un  comunicator fantastic cu o proprietate rară: face lucrurile foarte grele să pară simple. Are darul de a explica orice într-un fel pe care n-o să-l uiţi niciodată. Cu o elasticitate rară, te plimbă de la greci şi etrusci la revoluţia cubistă. Devine prietenă cu toţi cursanţii săi şi zice ea „Dacă nu se pricep la artă e excepţional. Ce haz are să explic toate astea unor oameni care ştiu deja lucrurile astea?”

Scopurile Arinei sunt:

– să înţelegeţi ce înseamnă bine compus şi prost compus, compoziţia fiind mama oricărei concepţii de imagine;

– să înţelegeţi specificul magnific al artei româneşti, o artă de înalt nivel (calitate şi cantitate)  şi să atenuăm în acest fel eventuale complexe naţionale nejustificate;

– să creaţi o lucrare, (o compoziţie în tehnica tempera cu pastel) care să fie natură statică sau peisaj, bine compusă şi finisată demnă de a fi înrămată şi prezentată familiei şi prietenilor;

– să produceţi o bună fotografie compoziţională în caz că toată experienţa pictatului v-a plăcut şi veţi vrea să recidivaţi acasă (o imagine de pictat acasă).

PROGRAM RETREAT 

Vineri (12 aprilie)

Odată ajunşi la conac veţi face cunoştinţă, ea vă va spune cine este şi ce vrea de la sufletul vostru şi sigur va pune  întrebări din care să reiasă tipul de sensibilitate pe care fiinţa voastră o posedă. Oamenii sunt importanţi pentru ea şi ca să ştie cum să vă vorbească, o să vă tragă puţintel de limbă. Nu-i exclus să vă solicite mici amintiri din copilărie.

  • Ora 19:00 – cină
  • Ora 20:00 – conversaţia de seară – despre arta românească, despre optimismul şi luminozitatea ei care o fac unică în lume.

Sâmbătă (13 aprilie)

  • ora 8:30 – Mic-dejun
  • ora 9:00 – Introducere teoretică – proiecţie cu arta românească comentată şi noţiuni de compoziţie, demo de natură statică
  • ora 13:00 – Pauză de masă, urmată de odihnă până la 15:00
  • ora 15:00 – lucru la şevalet în livada înflorită, veţi putea opta între natură statică sau peisaj
  • ora 19:00 – Cină
  • ora 20:00 – Corectură şi întrebări asupra a ceea ce s-a lucrat.

Duminică (14 aprilie)

  • ora 8:30 – Mic-dejun
  • ora 9:00 – Cum să faci fotografii compoziţionale pregătitoare pentru o viitoare pictură (demo cu participarea cursanţilor);
  • ora 11:00 – Cu şevaletele în livadă pentru finalizarea lucrărilor;
  • ora 13:00 – Prânz, discuţii libere şi întrebări şi apoi plecare spre casă.

CE ESTE INCLUS în taxa de curs:

  1. CURSUL şi materialele de curs
  2. CAZARE DOUĂ NOPŢI
  3. CATERING COMPLET :
  • Vineri seară – bun venit la grătar
  • Sâmbătă şi duminică – mic dejun delicios şi prânzuri complete cu mâncăruri tradiţionale cu ingrediente din surse locale, precum şi cină cu pizza gourmet, preparată pe loc în cuptorul cu lemne.

Sâmbătă seară, gazdele ne vor oferi câte un pahar de Ţuică de Văleni din rezerva proprie sau un pahar de vinuri nobile din renumite podgorii româneşti.

COST:

  • 1.990 RON per participant, loc în camera twin sau în cameră matrimonială – se poate achita online sau prin transfer bancar
  • 2.490 RON pentru single – se poate achita doar prin transfer bancar

BINE DE ŞTIUT:

  1. Locuri limitate: 12 participanţi;
  2. Cazarea, masa, cursul si materialele sunt incluse în preţ;
  3. Meniul va fi unul delicios cu mâncăruri tradiţionale cu ingrediente din surse locale;
  4. Locul este rezervat în momentul plăţii;
  5. Cazarea se face în 2 camere matrimoniale şi 4 camere twin;
  6. Transportul până la locaţie nu este inclus. Însă, pentru cei care vin cu trenul sau microbuzul se asigură transportul de la gara din Vălenii de Munte la Conac;

LA ACEST RETREAT NU SE APLICĂ REDUCERI.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!