Arina Gheorghita
 

M-am nascut in 2 iulie 1973 la Cluj-Napoca intr-o familie de pictori.

In 1991 am absolvit Liceul de Arte la Cluj si va pot spune ca a fost exceptional.

Pe vremea aceea se facea carte in Romania.

Ceea ce nu se poate spune despre Academia de Arte Vizuale pe care am absolvit-o (tot la Cluj in 1997) dupa 6 ani de chinuri naprasnice si un master complet inutil.

Imediat dupa absolvire am intrat in Uniunea Artistilor Plastici  la sectia pictura; Momentul m-a bucurat pentru ca imi place mult sentimentul apartenentei.

Dupa absolvire am lucrat ca grafician la o editura pentru copii unde am ilustrat cu nespusa placere o gramada de volume.

Ulterior am lucrat ca grafic designer ceea ce n-a mai fost atit de amuzant si in invatamint ca profesoara de desen (aici m-am simtit ca pestele in apa).

Tot timpul asta am continuat sa pictez si sa expun si am mers intr-o gramada de tabere de pictura unde eram vesnic cea mai tinara participanta.

In 2004 m-am casatorit si m-am mutat la Bucuresti unde traiesc si in prezent ca pictor liber profesionist.

Am o viata tare buna si implinita, plina de pasiuni altele decit pictura: istoria antica, arheologia, etnografia si folclorul, limbile straine si etimologia, dansurile etc.

Nu va plictisesc cu lista expozitiilor mele colective: au fost tare multe dar nu au mare relevanta pentru ca e o obligatie de breasla si toata lumea le aduna pina ce cv-ul se umfla sa snopul.

Cit despre expozitiile mele personale (cu afisele lor cu tot), cine doreste  le poate gasi pe site-ul meu:

www.arinagheorghita.uv.ro

Evident ca am o groaza de lucrari in colectii particulare din strainatate dar intrucit toata lumea le are -si oricum lucrul nu se poate verifica-  acest lucru inceteaza a mai fi magic.

Idealul meu de viata e sa imbatrinesc demn si armonios facind exact ceea ce fac in prezent: pictind, adunind scoici si oale de lut, calatorind cu sotul prin tara spectaculoasa in  care traiesc si a carei soarta ma inspaiminta.

Sper sa ma apuce batrinetile intr-o tara inzdravenita in care sa fiu si eu o pietricica din marele mozaic al culturii nationale.


Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!