Patru zile de Suprarealism: Curs practic de pictura
 

LA ACEST CURS NU MAI SUNT LOCURI.

Suprarealismul, acest fabulos curent artistic atât de reprezentativ pentru anii ‘20, a antrenat personalitatile cele mai excentrice ale epocii, incepând cu Salvador Dali – parintele oficial al acestei miscari, dar si alti doritori de reforme: belgianul Rene Magritte, românul Victor Brauner sau germanul Max Ernst.

Ideea acestui curs nu e nicidecum sa copiem lucrarile acestora.

Din contra: ne dorim sa intelegem modul de a gândi al suprarealistilor si sa explicam temeinic fascinatia lor pentru structurile subconstientului: vis, letargie, imaginatie salbatica etc. Apoi vom incerca sa le recreem lumea, realizând lucrari originale in tehnica mixta.

Asadar, programul nostru va fi:

Ziua 1: Vom analiza cateva imagini si vom discuta despre curentul artistic pe care il studiem. Apoi vom combina o natura statica absurda. Folosim verbul “a combina” deoarece cursantilor li se vor da doar 3 obiecte reale, urmând sa completeze natura statica cu alte trei obiecte imaginate. Folosim: tehnica mixta (tempera cu pastel pe carton).

Ziua 2: Vom face un peisaj suprarealist, pornind de la o fotografie obisnuita, care nu se evidentiaza prin nimic. O vom transforma prin mijloace fictive in ceva dramatic si extrem de ciudat, intr-un loc plin de simbolistica. Folosim: tehnica mixta (tempera cu colaj, pe carton).

Ziua 3: Compozitie suprarealista 100 % cu titlul “Visul”, bazat pe experiente personale neobisnuite. Folosim: tehnica mixta (tempera cu colaj, pe carton).

Ziua 4: Afis suprarealist pentru o expozitie imaginara cu tema “Animalul care nu exista”. Folosim: colaj, fonta plina si doua batoane pastel.

 


Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!