Operaţiunea Casa – Hai la Cursul practic de design
 

Avem planuri mari pentru tine! Vrem să te ajutăm să-ţi amenajezi casa aşa cum îţi doreşti. Să fie un loc frumos, care să vorbească despre tine şi lucrurile care-ţi plac, care să-ţi ofere linişte şi inspiraţie. Un buget generos pentru cumpărarea mobilierului şi finisaje e un punct excelent de pornire, dar nu garantează neapărat succesul operaţiunii.

Am stat de vorbă cu Raluca Mocanu, lectorul cursului de design practic, şi am cules pentru tine 5 sfaturi de care e bine să ţii cont înainte să treci la treabă:

1. Dacă te-ai mutat într-o casă nouă, ţine cont că pereţii vor elimina lent umiditatea din interiorul lor, deci mai poţi avea surprize. Crăpăturile, de exemplu, pot apărea şi la un an de la aplicarea finisajelor. Organizează amenajarea ţinând cont şi de ritmul casei. Verifică de asemenea funcţionalitatea instalaţiilor utilitare, panta de scurgere a apei în baie e o problemă frecventă. Remediază ce se poate înainte să faci alte investiţii.

2. Planificarea atentă te scuteşte de risipă financiară: începe cu o planşă de idei cu imagini inspiraţionale, mostre de vopsea, texturi dorite pentru a vedea cum arată toate împreună.

3. Amenajarea interioară este ca moda: o rochie neagră de calitate nu se va demoda niciodată şi poate fi reinventată prin accesorizare diferită. Investeşte în calitate pentru piesele mari de mobilier, alege pentru ele o culoare neutră şi lasă accentul cromatic pe elementele mici din interior: rame foto, veioze, cuverturi, vase pentru flori etc. Aşa îţi va fi uşor în timp să schimbi atmosfera încăperii fără a face investiţii majore.

4. Nu face economie când vine vorba de calitatea mobilierului din bucătărie. În cele mai multe case, acesta este mobilierul cel mai des folosit de către toţi membrii familiei.

5. Păstrează de la început suficiente zone pentru de depozitare. Dezordinea distruge orice atmosfera, oricât de atent ai ales decoraţiunile şi mobilierul. Asigură-te că ai un număr rezonabil de sertare în care să ţii lucrurile mici, folositoare, dar care lăsate la vedere ar strica tot ansamblul.

Bineînţeles că mai sunt multe de povestit şi discutat. Dacă vrei să vezi cum se lucrează pe un releveu, cum se face un mood board care chiar să te ajute şi cum evaluezi funcţionalitatea unui spaţiu, te aşteptăm la Cursul practic de design interior.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!