Iti reamenajezi casa? Uite 5 sfaturi de la un specialist in design interior
 

Este una dintre cele mai aglomerate perioade din an pentru designerii de interior, iar dacă şi pe tine te-a cuprins entuziasmul de a “schimba ceva” în casa înainte de sărbători, sigur o să-ţi prindă bine ce ţi-am pregătit aici. :) Pentru că am stat de vorbă cu Raluca Mocanu, lectorul Cursului practic de design interior, şi am aflat care sunt cele 5 lucruri de care trebuie să ţii cont, dacă vrei ca proiectul tău de reamenajare a casei să fie de succes:

1. Stabileşte de la început un buget alocat reamenajării. O modificare mai modestă a interiorului este de preferat unui şantier care nu se mai termină.

2. Cu cât stai mai mult într-o casă, cu atât aduni mai multe în ea şi te obişnuieşti cu acea aglomeraţie. Implică un prieten sau un membru al familiei în proiect pentru a avea o perspectivă exterioară neutră.

3. Într-un film avem unul sau doi actori principali şi actori de suport. Într-o cameră, alege care element este “vedeta” şi creează astfel un centru de interes. Dacă ai prea multe elemente în rolul principal, rezultatul va fi obositor din punct de vedere vizual.

4. Gândeşte reamenajarea funcţional, pornind de la lucrurile mari către cele mici. Piesele mari de mobilier (canapea, bibliotecă etc.) sunt elemente principale funcţionale coordonate între ele. Piesele mici sunt pe planul doi de importanţă şi au efect mai mult decorativ.

5. Reamenajarea spaţiului interior este un moment bun pentru reinventarea unor piese vechi, ponosite sau depăşite de vreme. De exemplu: un birou închis la culoare, vopsit într-o culoare luminoasă şi cu mânere noi la sertare va avea un alt impact în interior. Explorează ofertele firmelor producătoare pentru a obţine diferite efecte şi finisaje, pe lângă satisfacţia de a meşteri cu propriile tale mâini.

foto: pexels.com


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!