Cum să înţelegem arhitectura contemporană: tema identităţii
 

Vă invităm la un nou curs susţinut de arh. Augustin Ioan, doctor în arhitectură, profesor universitar la UAUIM Bucureşti, Doctor al Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti şi licenţiat în teologie ortodoxă Honoris Causa al Center for Traditionalist Orthodox Studies, Etna, CA, SUA.

Cursul îşi propune să trecem împreună de la teme de istorie la familiarizarea cu arhitectura contemporană, care marchează prin creaţii extravagante oraşele globale, în ceea ce are aceasta particular, spre a o face mai inteligibilă şi, de ce nu, mai plăcută celor care o locuim. 

Un nou curs din cadrul panoramei arhitecturii contemporane, pe care am început-o prezentând, data trecută, postmodernismul şi deconstrucţia, se va ocupa de tema identităţii exprimate prin intermediul arhitecturii. 

În cadrul cursului celui nou vom discuta, în două şedinţe, despre regionalismul critic întâi, inclusiv cu accente din România, şi apoi despre resurgenţa relaţiei filiale dintre loc şi construire, în forme încă mai radicale decât regionalismul critic: landform architecture şi camuflaj.

Pentru a vă bucura de acest nou curs, nu e nevoie să îl fi luat pe precedentul. De asemenea, pentru a audia cursul şi a înţelege tematica nu e nevoie să fiţi arhitecţi, ci doar iubitori de frumos, spirite urbane interesate de estetica locurilor în care vieţuiesc. 

Cursul are loc online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi  un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us. 

Cumpără »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!