Nevoia de a performa – între pasiune şi presiune
 

Cursul se va desfăşura săptămânal, în zile de luni, în intervalul 19:00-21:00.

Absolut toţi ne dorim să performăm, ne dorim să fim mai buni, să fim admiraţi, înţeleşi, văzuţi, percepuţi drept valoroşi, fie că vorbim despre aria personală sau cea profesională a vieţii noaste.

Totuşi, de ce există persoane care par să evolueze, să crească, să înflorească şi să beneficieze chiar şi de contextele în care există stres şi presiune?

De ce mulţi dintre noi ajungem să fim obosiţi, trancasaţi, cu bateriile goale şi fără motivaţie chiar şi pentru cele mai simple sau mărunte activităţi zilnice?

De ce pentru unii oameni nevoia de a performa este un bun motivator în timp ce pentru alţii, nevoia de a performa se transformă într-o greutate uriaşă sub presiunea căreia ajung să cedeze?

Nevoia de a performa este un subiect care pentru a fi înţeles are nevoie să fie atent analizat, pornind de la rădăcina acestuia: Cum apare această nevoie de a performa? Când devine aceasta nesănătoasă pentru noi? Sunt unii oameni mai predispuşi spre a se lăsa afectaţi de această presiune de a performa?

Putem învăţa să folosim această nevoie în avantajul nostru?

Cum este performanţa legată de conexiunea la propria persoană, la emoţiile şi nevoile noastre?

În acest curs urmează să discutăm, folosind studii, experienţe personale, exerciţii şi sesiuni de Q&A despre toate acestea şi multe altele :

  • Ce sunt emoţiile, sentimentele, stările? Cum le recunoaştem şi diferenţiem?
  • Cum generează lipsa conexiunii cu nevoile şi emoţiile tale, nevoia de a performa?
  • Perspectiva existenţialistă – cele patru daturi ale vieţii: libertatea, sensul, izolarea, moartea, cum putem să le folosim pentru a fi motivaţi, eficienţi şi în contact cu noi şi oamenii din jurul nostru?
  • Reglarea emoţională şi nevoia de a performa – noţiuni, concepte, tehnici pentru a rămâne calm/a şi prezent/ă chiar şi în contextele dificile
  • Emoţiile şi corpul tău: hrana, somnul, mişcarea
  • Cum filtrezi şi integrezi valul de informaţii pe care internetul ţi-l oferă pentru dezvoltarea ta personală?

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!