Lansare de carte: “Noua povesti muzicale”, de Tiberiu Soare
 

Va invitam miercuri, 8 iunie, de la 19:00, la lansarea cartii “Noua povesti muzicale”, semnata de dirijorul Tiberiu Soare, la Hotel Capitol, o cladire din Belle Epoque aflata pe Calea Victoriei, vis-a-vis de Capsa.

In 2014-2015, am organizat la Teatrul Odeon seria conferintelor “Vorbe despre muzica si muzicieni“, sustinute de Tiberiu Soare.  Prin publicarea cartii “Noua povesti muzicale”, vrem sa facem muzica clasica accesibila si captivanta pentru publicul larg, din perspectiva relaxata si nonconformista a lui Tiberiu Soare. Volumul contine tehnoredactarea acestor conferinte, pastrand stilul relaxat al povestitorului.

Cele noua capitole cuprind povestile unor compozitori de geniu sau ale unor curente muzicale:

  • W.A. Mozart si Alchimia sunetelor
  • Barocul in Muzica: Dantela si Otel
  • Ludwig van Beethoven sau Sublima Revolutie
  • Piotr Ilici Ceaikovski si muzicienii rusi
  • Scoala franceza si Impresionismul in muzica: Geometria norilor
  • Richard Wagner: Fascinatia operei de arta totale
  • Gustav Mahler: Geniul contrastelor
  • George Enescu: Muzica dincolo de timp
  • Fenomenul muzicii contemporane si relatia compozitorului cu dirijorul: un dialog intre Dan Dediu si Tiberiu Soare

Fiecare capitol este deschis de o ilustratie originala realizata de Maria Surducan.

Avind in vedere ca locurile sint limitate va rugam sa va inscrieti la acest eveniment prin completarea formularului din dreapta.

Participantii se vor bucura de o tratatie delicioasa – sucuri naturale de fructe oferite de  SLooP.

O parte din fondurile necesare publicarii acestei carti ne-au fost oferite de prietenii nostri de la Bondoc si AsociatiiRogalski Damaschin Public Relations si Sloop.

logo bondocRD_logo

logo_cu_smuticeala.

Dirijorul Tiberiu Soare este implicat PRO BONO in acest proiect, neavand niciun beneficiu financiar din acest proiect editorial care consta in publicarea suportului de curs “Vorbe despre muzica si muzicieni / Noua povesti muzicale”.

Fondurile rezultate vor fi folosite in beneficiul unor noi proiecte culturale, precum si in beneficiul tinerilor si institutiilor culturale care vor primi cartea gratis. Numeroase exemplare vor fi donate tuturor bibliotecilor judetene, dar si scolilor si universitatilor de muzica din tara, pentru a oferi acces la informatiile valoroase din volum si la acest proiect inovator din peisajul cultural romanesc.

975_5

logo-HC-modif


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!