Muzica simfonică: mari capodopere, de la abstract la concret – conferinţă cu dirijorul Tiberiu Soare
 

LA ACEST EVENIMENT NU MAI SUNT LOCURI.

Vă invităm luni, 11 septembrie, de la ora 19:00, la cea de-a noua conferinţă susţinută de dirijorul TIBERIU SOARE, unul dintre cei mai iubiţi şi talentaţi muzicieni români, în elegantul spaţiu al Galeriilor Artmark, în superbul Palat Cesianu-Racoviţă.

De această dată dirijorul nostru povestitor ne va introduce în lumea marilor compozitori de muzică simfonică, de care este foarte apropiat prin proiectele diverse pe care le derulează în colaborare cu marile orchestre simfonice, atât din ţară cât şi din străinătate.

În cazul muzicii clasice nu mai este vorba despre o intrigă, o poveste, personaje, efecte scenice, decor, costume, aşa cum este cazul într-un spectacol de operă sau de balet.

Vom afla, în cadrul conferinţei noastre, care sunt motivele care stau în spatele marilor creaţii simfonice semnate de compozitori precum Beethoven, Brahms, Ceaikovski, Rachmaninov, Mozart, Schubert, Rimsky-Korsakov, Liszt, Dvorak şi alţii. De ce au depus aceşti mari muzicieni atât de mult efort, în absenţa unei poveşti care să facă mai clar mesajul lor publicului, şi cum au reuşit, şi reuşesc în continuare, după atâta vreme, să impresioneze, să atingă publicul din întreaga lume prin creaţiile lor monumentale, abstracte?

Palatul Cesianu-Racoviţă se află în centrul Bucureştiului şi în vecinătatea celor mai importante repere culturale ale oraşului: Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă al României, Biblioteca Central Universitară.

O clădire cu o istorie fascinantă este redată astăzi unei funcţii nobile: aceea de a adăposti opere de artă şi o activitate dedicată dezvoltării pieţei româneşti de artă, şi anume Galeria Artmark.

În cadrul conferinţei vom asculta următoarele fragmente muzicale:

Această serie de evenimente este realizată cu sprijinul Midas Electronics.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!