Atelier de pictură botanică
 

Cursul se va desfăşura săptămânal, în zile de marţi (9 şi 16 aprilie).

***Vârsta minimă de participare: 18 ani.

Vă invităm la un atelier practic, la care artistul botanic IRINA NEACŞU va iniţia participanţii în arta picturii botanice, urmărind şi reproducând cu atenţie, sensibilitate şi precizie detaliile şi frumuseţea naturală a plantelor şi florilor naturale, transpuse în lucrări delicate şi preţioase prin care se imortalizează graţia efemerului.

Atelierul se desfăşoară pe parcursul a două seri (3+3 ore) şi este dedicat începătorilor în desen şi acuarelă, potrivit însă şi celor care au mai folosit acuarela şi poate doresc să reîmprospăteze informaţiile sau să îmbunătăţească tehnica de lucru. Aceasta este o ocazie de acomodare cu desenul, dar şi de experimentare cu diferiţi pigmenţi şi moduri de lucru în acuarelă.

Având ca inspiraţie flori de sezon, cursanţii vor învăţa cum să deseneze la scară reală, cum să construiască o compoziţie corectă şi cum să redea un model păstrând proporţiile. Exerciţiul îi va familiariza în prima zi cu diferitele stadii şi materiale folosite în procesul desenului botanic. În a doua zi se va desfăşura exerciţiul de pictură, cu deprinderea diferitelor tehnici de lucru şi cu valorarea desenului realizat în prima zi. Cursanţii vor învăţa să mânuiască acuarela şi se vor familiariza cu diferitele tehnici de lucru.

Taxa de curs include toate materialele de curs, precum şi plantele diverse care vor fi obiectul cursului.

Testimonial:

”Vă mulţumesc pentru ospitalitate şi organizarea excelentă cu care ne-aţi obişnuit la Fundaţia “Calea Victoriei”.

Cursul de pictură botanică, realizat de Irina Neacşu, a fost o explozie de surprize plăcute! Am intrat cu paşii începătorului într-un domeniu al picturii mai puţin cunoscut, dar am fost îndrumaţi cu prietenie, căldură şi mult profesionalism, obţinând informaţii valoroase în tehnicile expuse, la alegerea compoziţiei, a materialelor, comentarii şi îndrumare punctuală pentru fiecare cursant.

Şase ore în două seri, au trecut atât de repede! Finalizarea fiecăreia a fost o floare în acuarelă! A fost o bucurie să întâlnesc oameni animaţi de aceeaşi curiozitate şi pasiune. Cu mare drag, doresc să particip şi la cursurile viitoare ale Irinei Neacşu in cadrul FCV.”

Gabriela Chirniciuc

Despre lector: Irina Neacşu este de profesie arhitect, însă lucrează ca artist botanic. Atelierul ei este la Braşov, unde a şi fondat Cembra Art School – şcoală de artă şi design botanic. Irina a deprins arta botanică în Olanda, şi a expus in Viena, Sydney, St. Petersburg, Londra şi Bucureşti. În 2022 a câştigat medalia silver-gilt la prestigioasa expoziţie de artă şi fotografie botanică organizată de RHS la Saatchi Gallery în Londra, şi a primit premii de participare în rezidenţe artistice în Washington şi Denver. În toamna acestui an, Irina va susţine ateliere şi cursuri de artă botanică la New York şi la Denver.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!