Desen botanic – atelier practic
 

Cursul se va desfăşura săptămânal, în zile de marţi.

Vă invităm la un atelier practic, la care artistul botanic IRINA NEACŞU va iniţia participanţii în arta desenului botanic, urmărind şi reproducând cu atenţie, sensibilitate şi precizie detaliile şi frumuseţea naturală a plantelor şi florilor naturale, transpuse în lucrări delicate şi preţioase prin care se imortalizează graţia efemerului.

Oricine a încercat pictura, desenul sau gravura ştie ce înseamnă tracul în faţa colii albe.

Aşadar, o recapitulare sau o învăţare a paşilor de bază în desen, ajută mereu în depăşirea acestui blocaj. Reînvăţăm mâna să experimenteze şi ochii să observe, înţelegem cum să privim şi cum să gândim o lucrare de artă, şi exersăm cu câteva exerciţii simple în trei zile de ABC al desenului botanic.

Acest atelier poate fi completat de prezentările teoretice de introducere în universul vegetal al istoriei artei şi de cursurile practice de sketching şi pictură botanică.

Structura cursului:

Ziua 1 – tehnici de construcţie a unui desen după natură şi noţiuni de bază în redarea luminii şi umbrei prin haşură

Ziua 2 – tridimensionalitate, textură şi culoare în grafit

Despre lector: Irina Neacşu este de profesie arhitect, însă lucrează ca artist botanic. Atelierul ei este la Braşov, unde a şi fondat Cembra Art School – şcoală de artă şi design botanic. Irina a deprins arta botanică în Olanda, şi a expus in Viena, Sydney, St. Petersburg, Londra şi Bucureşti. În 2022 a câştigat medalia silver-gilt la prestigioasa expoziţie de artă şi fotografie botanică organizată de RHS la Saatchi Gallery în Londra, şi a primit premii de participare în rezidenţe artistice în Washington şi Denver. În toamna acestui an, Irina va susţine ateliere şi cursuri de artă botanică la New York şi la Denver.

Taxa de participare achitată pentru acest atelier, în cazul în care nu mai puteţi participa, nu poate fi restituită sau redirecţionată către un alt atelier, având în vedere logistica specială.

Cumpără »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!