Şcoală de vară de caligrafie pentru adolescenţi (19-22 august)

Întâlnirile au loc la sediul fundaţiei, zilnic: 19 (luni), 20 (marţi), 21 (miercuri) şi 22 (joi) august, în intervalul 16:00-18:00. Durata unei întâlniri: 2h, cu pauză de 10 minute în curte, pentru socializare la un suc/limonadă etc.

Şcoala de vară de caligrafie destinată adolescenţilor îşi doreşte să ofere tinerilor oportunităţi creative şi să le dezvolte îndemânările manuale. Proiectul îşi propune să familiarizeze adolescenţii cu arta caligrafică şi cu aplicările sale practice. În acelaşi timp, şcoala de vară este gândită astfel încât să le dea participanţilor ocazia să-şi petreacă patru zile din vacanţa de vară practicând un nou hobby şi, în acest fel, să-şi construiască o nouă comunitate plină de dinamism în jurul preocupărilor caligrafice.

Exersarea caligrafică sporeşte atenţia şi capacitatea de concentrare, creşte controlul mişcărilor fine ale musculaturii mâinilor şi braţelor, stimulează spiritul creativ şi duce la o îmbunătăţire în timp a scrierii de mână. Însuşirea practicii caligrafice de către adolescenţi le va aduce astfel beneficii indiscutabile şi le va oferi o alternativă plăcută la timpul petrecut online.

Structura atelierului:

• În prima zi, vom explora capacităţile creative ale caligrafiei, vom vedea exemple de lettering şi scrieri caligrafice aplicate în proiecte precum modă, design interior, design de obiect. Vom exersa fundamentele practice ale scrierilor caligrafice.
  • În ce-a de-a doua zi, vom studia litere din diferite tipuri de scriere (gotic, italic, uncial, minuscule romane)
  • Ultimele două zile ale şcolii de vară le vom petrece exersând diferitele tipuri de litere şi vom aplica ceea ce am parcurs în timpul cursului ca să creăm şi să ne personalizăm propriile obiecte (tricouri, hanorace, pantofi de sport, postere, creioane, stilouri, căni, postere, plicuri, felicitări etc.)

***Vârsta minimă de participare: 13 ani.

Cumpără »