Descoperă Constanţa: de la cetatea antică la elegantul oraş de la Marea Neagră
 

Descoperă povestea oraşului Constanţa, un oraş multietnic cu un patrimoniu cultural impresionant. La acest eveniment online, vei face împreună cu istoriul Anita Sterea o plimbare virtuală prin portul Tomis. Ştiai că pe aici îi plăcea şi reginei Elisabeta să se plimbe şi chiar obişnuia să salute, fluturând batista, vapoarele sosite în port? Sau motivul pentru care numele lui Anghel Saligny este legat de acest oraş?

Explorezi sinagogi, moschei sau catedrale creştine, toate integrate perfect în peisajul cultural şi social al oraşului Constanţa. Afli povestea Cazinoului din Constanţa, una dintre cele mai interesante clădiri Art Nouveau din ţară, o clădire de patrimoniu care îşi recapătă încet, încet strălucirea de odinioară.

Cercetezi şi muzeele din Constanţa care adăpostesc adevărate comori naţionale – Muzeul de Istorie şi Arheologie, Muzeul Marinei, Muzeul de artă sau Muzeul Ion Jalea sunt doar cateva exemple.

Constanţa este unul dintre cele mai vechi oraşe din România. Vorbim despre un oraş antic a cărui istorie se leagă de colonia grecească Tomis de la Marea Neagra, cu o influenţă romană semnificativă.

Constanţa este oraşul care l-a găzduit pe poetul Ovidiu în exil, iar mai  apoi a devenit un important port comercial. În a doua parte a secolului al XIX-lea, Constanţa trece printr-o adevărată înflorire culturală, socială şi economică. Devine principalul port al ţării şi se transformă într-o destinaţie de vacanţă pentru aristocraţia română amatoare de plimbări la Marea Neagră.

La acest tur ghidat online te vei bucura de imagini contemporane şi de arhivă.

foto: crop după fotografia lui Julian Nyča, preluată de aici


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!