Descoperă oraşul Braşov: Cetăţuia de pe Strajă, Bastionul Ţesătorilor şi Turnul alb

Ce e de vizitat în Braşov? În primul rând, dacă n-ai fost deja, îţi recomandăm să-l explorezi la pas, în tihnă, măcar o dată. Este un oraş cu ziduri şi turnuri de apărare, cu clădiri în stil secession sau neogotic, cu piaţete cochete şi misterioase străzi înguste. În inima oraşului poţi vizita Biserica Neagră, un monument arhitectural impunător, care a fost martor tuturor etapelor de dezvoltare a acestui oraş.

Braşovul a crescut ca oraş comercial, în care influenţa săsească s-a îmbinat cu cea secuiască şi românească. E un oraş în care găseşti pe câteva sute de metri o biserică evanghelică, o sinagogă, o biserică grecească, una românească, dar şi o biserică franciscană. Un oraş care a fost, în ultimul secol, gazdă pentru numeroase evenimente politice, culturale sau sportive.

La această nouă plimbare virtuală povestim despre patrimoniul lăsat de comunitatea evanghelică în oraş şi explorăm, prin imagini şi poveşti, Palatul Prefecturii, Palatul Primăriei, Colegiul Andrei Şaguna şi Casa Sfatului. Aflăm cine a fost Honterus şi care era rolul lui în oraş, vorbim despre pătrunderea familiilor de români în mijlocul unei comunităţi săseşti.

Ne plimbăm şi prin Poiana Braşov şi povestim despre prima competiţie sportivă organizată acolo. Pătrundem şi în tainele cetăţii Braşov, ale turnurilor de apărare sau ale spectaculosului Bastion al Ţesătorilor. Explorăm Scheii Braşovului şi aflăm povestea Diaconului Coresi. Luăm la pas străduţele ascunse şi povestim despre personalităţile oraşului.

Vino cu noi la un eveniment online în care vei descoperi de ce merită să pătrunzi mai adânc în istoria acestui oraş celebru şi chiar să-l vizitezi de mai multe ori. Pe parcusul conferinţei se vor folosi imagini de arhivă şi imagini contemporane.

Cu o zi înainte de eveniment, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi  un link, cu ajutorul căruia să acceseze evenimentul şi instrucţiunile de conectare la Zoom.