Curs pentru adolescenţi: Cum să îţi descoperi vocaţia
 

Întâlnirile au loc la sediul fundaţiei, în zile de sâmbătă, în intervalul 11:00 – 13:00. Date desfăşurare curs: 6, 13, 20 şi 27 aprilie. Durata unei întâlniri: 2h, cu pauză de 10 minute, pentru socializare la un suc/ceai etc.

Care este vocaţia ta? Care este chemarea sufletului tău? Care sunt darurile tale înnăscute?

Dacă nu ai reuşit încă să îţi găseşti propriul drum şi te mai întrebi care este talentul tău, te invit să explorăm  împreună conexiunile naturale dintre vocaţie, valori şi viziunea optimă a viitorului tău.

Am decis să susţin acest workshop deoarece am observat că  există mulţi tineri care nu ştiu să îşi aleagă un traseu profesional, aliniat cu propriile talente şi abilităţi.

Să îţi găseşti sensul vieţii nu e puţin lucru. Închipuie-ţi cum ar fi să te trezeşti în fiecare dimineaţă ştiind că urmează să faci ceea ce iubeşti şi să primeşti recompense materiale şi împliniri sufleteşti pe măsură.

Dacă vrei să descoperi care este activitatea care îţi aduce motivaţie, bucurie şi sens atunci probabil acest workshop este ceea ce ai nevoie, pentru a învăţa să îţi accesezi propriul potenţial.

Acest curs experienţial este pentru tine:

  • Dacă vrei să explorezi mai mult ce tip de carieră ţi se potriveşte
  • Dacă vrei să te cunoşti mai bine, să descoperi care sunt talentele tale înnăscute, abilităţile naturale şi punctele forte care să te ajute să îţi găseşti jobul potrivit
  • Dacă nu ai găsit încă o activitate care să îţi placă cu adevarat
  • Dacă ai între 15-18 ani şi vrei să te informezi despre piaţa muncii şi despre meseriile viitorului astfel încât să ştii dinainte ce meserie alegi şi să începi să te pregăteşti din timp pentru cariera dorită.

Acest curs te va ajuta să:

  • Te înţelegi mai bine şi să faci alegeri care ţi se potrivesc
  • Descoperi, în mod obiectiv, la ce eşti bun(ă) cu adevărat
  • Afli care sunt punctele tale forte şi cum poţi să le utilizezi pentru a-ţi găsi meseria potrivită
  • Îţi îmbunătăţeşti relaţionarea cu tine şi cu cei din jur şi să comunici mai eficient
  • Să ai mai multă încredere în propriile abilităţi

Temele cursului:

1. Cunoaşte-ţi tipul de personalitate. Testele de personalitate şi conversaţiile de coaching te vor ajuta să afli care sunt trăsăturile tale şi care este meseria care se potriveşte cel mai bine cu tipul tău de personalitate.

2. Ce este important pentru tine? Chestionar de identificare a valorilor. Ce activităţi se potrivesc valorilor tale? Corelarea valorilor personale cu domeniile şi industriile de pe piaţa muncii.

3. Explorare profesională: identificarea abilităţilor, punctelor tari şi a celor slabe. Completarea analizei SWOT. Roata vieţii. Tehnica japoneză de aflare a misiunii personale.

4. Stabileşte strategia de dezvoltare şi de găsire a vocaţiei. Vei afla cum îţi vei dezvolta talentul, cum să îţi stabileşti obiective eficiente în fiecare zi şi cum poţi deveni din ce în ce mai bun în domeniul de care eşti pasionat/ă.

Cea care te susţine în această călătorie de autocunoaştere este Liliana Păduraru, Specialist şi Trainer HR cu experienţă de 10 ani în domeniul resurselor umane, în special în domeniul recrutării de personal şi al consilierii profesionale.  ”De câţiva ani în calitate de Coach Vocaţional susţin tinerii şi profesioniştii să îşi creeze o viaţă personală şi profesională împlinită, prin conştientizarea propriului potenţial.

Te invit într-o călătorie de autocunoaştere şi câştigare a puterii interioare.

Împreună vom afla că se poate să îţi urmezi vocaţia!

Vocaţia ta e misiunea mea!

Te aştept cu drag şi bucurie!

Liliana”

***Vârsta minimă de participare: 13 ani.

Testimonial:

”Am avut ocazia să particip recent la cursul “Cum să-ti descoperi vocatia?“, în cadrul Fundaţiei Calea Victoriei. Principalul scop pe care l-am avut când am intrat la curs a fost să ies de acolo strălucind, ştiind că am descoperit calea pe care vreau să o urmez în viaţă şi că este posibil să mă trezesc în fiecare dimineaţă făcând ceea ce iubesc.

Am aflat care sunt punctele mele forte şi cum să le valorific. Am realizat cât de important este să-mi cunosc valorile şi am primit confirmarea că drumul pe care mă aflu este cel potrivit.

Această activitate mi-a oferit oportunitatea de a socializa cu alţi tineri, de a comunica deschis, de a avea mai multă încredere în mine şi în visurile mele şi de a-i înţelege şi încuraja pe ceilalţi. Astfel, am creat legături frumoase cu participanţii de la curs, iar  în pauza de suc şi de gustări, am putut să vorbesc cu tinerii care participau la celelalte cursuri ale Fundaţiei (ex : cursul de actorie).

În ceea ce priveşte atmosfera, zâmbetele şi căldura care veneau din partea persoanelor de la Fundaţie au fost molipsitoare. De asemenea, Liliana Păduraru, lectorul cursului, ne-a fost alături din prima zi şi ne-a încurajat până la final.

Aşadar, după participarea la cursul de vocaţie, am găsit o nouă formă de împlinire şi de împăcare cu mine însămi. Am început să le dau voie oportunităţilor să vina către mine şi viaţa mea a căpătat o nouă formă. Le recomand tinerilor această experienţă!”

Negoiţă Ana, Colegiul Naţional “Sfântul Sava”

Cumpără »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!