Bunele maniere la masa
 

Atelierul dureaza 5h, cu o pauza dupa primele 2h si jumatate.

Dintre toate regulile codului bunelor maniere, dintre toate ”asa da”-urile si “asa nu”-urile pe care ne straduim sa le respectam in viata de zi cu zi, cele mai variate si numeroase, dar uneori si cele mai confuze pot fi uzantele legate de bunele maniere la masa.

Sunt foarte numerosi aceia dintre noi care nu sunt siguri de ceea ce stiu si de cum trebuie sa se comporte atunci cand sunt invitati la un dineu sau la un pranz de afaceri, atunci cand trebuie sa aranjeze o masa la care se vor servi mai multe feluri de mancare sau atunci cand trebuie sa aleaga tipurile de pahare pentru bauturile servite.  Cunoasterea bunelor maniere la masa si maiestria in a le aplica sunt precum manuirea unei limbi straine – un vocabular dezvoltat si obisnuinta conversatiei in acea limba va dau increderea si siguranta de sine in orice situatie, oferindu-va libertatea de a va face intelesi, placuti si de a va bucura de locul sau evenimentul la care va aflati.

Daca nu sunteti siguri care pahar este cel pentru vinul alb si care este cel pentru vinul rosu, daca aveti nedumiri despre modalitatea de aranjare a tacamurilor pe masa, daca aveti intrebari legate de cine intra primul intr-un restaurant si cum ne asezam la masa atunci cand suntem intr-un grup numeros, va asteptam sa invatam impreuna “arta manuirii” bunelor maniere la masa. Vom discuta si vom incerca sa intelegem de ce cunoasterea bunelor maniere la masa este atat de importanta, de ce comportamentul elegant si manierat la masa nu este demodat si cat de importanta a devenit stapanirea acestor reguli pentru viata profesionala si personala a fiecaruia dintre noi.

Prezentarile vor fi insotite de demonstratii practice de aranjare a mesei dar si de discutii privind manierele de adecvare a comportamentului si a regulilor in functie de situatia in care ne aflam, de persoanele de care suntem insotiti si modalitatea de a administra situatii delicate care se pot ivi in jurul unei mese.

Tematica conferintei:

Codul bunelor maniere la masa – Bunele maniere la masa din momentul in care ne asezam la masa pana in momentul in care ne ridicam;

  • Tinuta la masa – Cum ne asezam si cum ne comportam la masa;
  • Invitatia la masa – Regulile de asezare a invitatilor in jurul mesei;
  • Rolul si responsabilitatile gazdei in cazul unei invitatii la masa;
  • Aranjarea mesei – Alegerea si aranjarea tacamurilor, a farfuriilor si a paharelor in functie de ocazie si de tipurile de mancare servite;
  • Tipologia tacamurilor;
  • Aranjarea mesei pentru micul dejun, pentru pranz si cina;
  • Alegerea bauturilor si servirea acestora la masa;
  • Tipologia paharelor si a recipientelor pentru servitul bauturilor;
  • Invitatia la restaurant – Bunele maniere la restaurant;

Mesele festive – Bunele maniere si ocaziile formale.


Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!