Cursul se va desfăşura zilnic: 26 (luni), 27 (marţi), 28 (miercuri) şi 29 (joi) august, în intervalul 19:00-21:00.
Vă invităm la un nou curs de design interior, derulat fizic la sediul nostru, coordonat de Adriana Maria Popescu, designer de interior cu experienţă de peste 20 de ani.
Vom descoperi împreună secretele designului interior şi vom învăţa cum să creăm armonia între forme si culori în casa noastră. Cursul se adresează tuturor celor care îşi doresc să înveţe cum să îşi optimizeze şi să îşi înfrumuseţeze spaţiul în care trăiesc.
Ce este designul interior şi de ce este important în viaţa noastră?
În ultimul deceniu, figura designerului de interior a căpătat o importanţă semnificativă în construcţia clădirilor, fie ele publice sau private. Dar să nu credem că este doar o simplă tendinţă a momentului. Încă din antichitate găsim mulţi arhitecţi care s-au ocupat de conceptul de design interior, doar că nu era recunoscut ca o meserie. Trebuie să subliniem, însă, faptul că amenajarea interioară nu înseamnă „aranjarea mobilierului”.
Designul interior este o materie care pune la dispoziţie atât cunoştinţele tehnice, cât şi artistice şi psihologice. Ei bine da, designul interior merge mână în mână cu psihologia şi pe bună dreptate. Casele trebuie să reflecte nevoile celor care vor ocupa acele spaţii. A-ţi amenaja casa înseamnă, de asemenea, să te uiţi în interiorul tău şi să te interpretezi.
Structura cursului:
Şedinţa 1. Iniţiere în lumea stilurilor. Stiluri contemporane.
20 de STILURI DE DESIGN INTERIOR, cu toate acestea, adesea găsim un amestec al acestor stiluri, care la rândul lor generează alte stiluri.
În primul rând, trebuie lămurit că nu doar mobilierul defineşte stilul de amenajare interioară, ci şi tipul de finisaj al clădirii şi caracteristicile tipologice ale acesteia. De exemplu, să ne imaginăm o mansardă creată într-un fost spaţiu industrial; această caracteristică evidentă sugerează un stil INDUSTRIAL, însă dacă în timpul renovării mergem să îl decorăm cu învelişuri din gresie cu efect de marmură şi elemente din lemn, obţinem un stil hibrid mai asemănător celui CONTEMPORAN decât celui industrial.
Deci da, nu este uşor să jonglăm cu toate aceste variabile, pentru a obţine echilibrul potrivit şi pentru a defini stilul care ni se potriveşte. Pentru asta avem nevoie să cunoaştem principiile Designului Interior.
Şedinţa 2. Ergonomia spaţiilor.
Aceasta reprezintă relaţia noastră cu obiectele în interioare. Conceptul de ergonomie se traduce în designul interior prin proiectarea unor elemente de amenajare capabile să răspundă eficient nevoii de confort, nevoilor fiziologice legate de postura corectă, posibilităţii de a menţine corpul în mişcare chiar şi atunci când este concentrat psihic într-o activitate. Trebuie să respecte obiceiurile, preferinţele şi nevoile fizice ale fiecărui individ. Scandinavia este locul de naştere al acestei filozofii de design.
Lumina în designul interior. În designul interior, lumina joacă un rol esenţial. Iluminatul reuşeşte să creeze spaţii pe care le putem defini creative. Percepţia spaţiului putând fi transformată cu ajutorul luminii, deoarece ea reuşeşte să mărească sau să micşoreze dimensiunile.
Şedinţa 3. Culoare, Materiale, Mobilier. Cum să alegem?
CULORI PERFECTE PENTRU FIECARE STIL. Sufrageria şi dormitorul sunt camere perfecte pentru a fi mobilate cu culori pastelate: cuvântul de ordine este simplitatea, şi pentru că sunt locuri dedicate relaxării. Albul eliberează lumină şi face camerele mai luminoase, lemnul se încălzeşte şi face camera de zi şi dormitorul mai primitoare.
O cameră mobilată cu tonuri neutre de alb, bej şi gri va fi pe gustul tău mult timp, chiar dacă preferinţele tale personale în ceea ce priveşte stilul şi tendinţele se schimbă.
TEXTURI DIFERITE; MOBILIERUL CA PUNCT DE ATRACŢIE. O altă diferenţă o fac materialele, finisajele şi texturile pe care vei decide să le foloseşti în mobilierul tău: de fapt, este important să introduci diferite texturi, cum ar fi moi şi rigide, aspre şi netede, lucioase şi opace. La mobilierul de culoare neutră, avem undă verde pentru orice tip de materiale precum lemn, fier, piatră, ţesături naturale.
Şedinţa 4. Moodboard – şedinţă practică
Crearea unui concept de design interior pentru un spaţiu dat. Vom aplica toate informaţiile învăţate în zilele precedente de curs.
Sursă foto: https://unsplash.com/photos/IH7wPsjwomc