Apăsând butonul "donate" de mai jos veţi fi redirecţionaţi către pagina PayPal de procesare a plăţilor. În această pagină puteţi introduce orice sumă în Euro pe care doriţi să o donaţi. In aceasta pagina puteti dona folosind un cont de PayPal sau orice card de credit sau debit.
Domenii
- Actorie, Cinema & Video
- Arhitectură & Design Interior
- Arte plastice & Istoria Artei
- Astronomie
- București – Istorie & Artă
- Cursuri pentru Copii & Adolescenți
- Dezvoltare personală & Psihologie
- Filozofie & Diplomație
- FOTO & VIDEO
- Istorie, Civilizație & Antropologie
- Modă & Frumusețe
- Muzică & Dans
- Religie & Spiritualitate
- Scriere Creativă & Jurnalism
- Stare de BINE :)
Card cadou
Calendar
Sustineți proiectele noastre!
Certificat de participare
Cursantii pot beneficia de Certificat de participare la ateliere, semnat de presedintele Fundatiei si de lector.Certificatul se ofera la cerere, la ultima sedinta de curs. El atesta insusirea informatiilor acumulate sau dezvoltarea unor abilitati si tehnici, lucru care poate fi luat in considerare de un angajator.
Urmăriți-ne!
Misiunea Noastră
Misiunea noastră este să inspirăm tinerii, copiii și adulții prin arte și științe umaniste, abordate într-o manieră interactivă.
In vizita la Sinagoga – povestea Comunitatii Evreiesti din Romania
In continuarea vizitelor de anul trecut la Comunitatea Elena si cea Armeana, va invitam sa ne apropiem de istoria Comunitatii Evreiesti din Romania, in compania istoricului Georgeta Filitti.
De aceasta data vom vizita Sinagoga Yeshua Tova, cladire monumentala aflata in apropierea Pietii Amzei si [...]
Seminariile The Power of Storytelling, cu Philip Ó Ceallaigh
Va invitam in 21 martie la al doilea Seminar The Power of Storytelling, o discuţie despre meşteşugul poveştilor cu scriitorul Philip Ó Ceallaigh. Evenimentul va avea loc în mansarda FFFF şi începe la ora 19:00 – intrarea se face de la 18 :30. Plata se face in avans, dupa inscrierea pe [...]
In vizita la Casa Monteoru-Catargi, cu istoricul G. Filitti
Va invitam simbata 31 martie, de la ora 11:00, in vizita la una dintre cele mai elegante case de pe Calea Victoriei la nr 115.
Veche reşedinţă aristocratică, una dintre cele mai valoroase cladiri de patrimoniu din capitala, Casa Monteoru-Catargi a fost construita in 1874 de Alecu Niculescu, iar [...]
Eveniment cu Tiberiu Soare despre “Giselle” de Adolphe Adam
ROMANTISMUL TRANSPUS IN MISCARE
Fundatia Calea Victoriei si Opera Nationala Bucuresti va invita joi, 15 martie, ora 19.30, la o conferinta-eveniment cu charismaticul dirijor si povestitor Tiberiu Soare, care ne va vorbi despre baletul "Giselle" si autorul acestuia, Adolphe Adam.
“Giselle este [...]
Introducere in istoria filmului
Va invitam intr-o calatorie, in sase episoade, in lumea cinematografiei, a marilor regizori si a actorilor celebri, care ne poate ajuta sa intelegem mai bine ce inseamna un film bun si cum a evoluat in timp a saptea arta.
Cursul va include trei şedinţe despre istoria cinematografului şi trei [...]
Anii ’30: o încercare de antropologie literară
CALEA VICTORIEI la Calea Victoriei
Oraşul Bucureşti este spaţiul geografic de desfăşurare a mai multor opere literare însemnate, devenind el însuşi de-a lungul vremii un simbol al urbanităţii, al vieţii trepidante în care nu ai timp să te plictiseşti, al tenacităţii individuale a [...]
Demons & Co: Coetzee, Conrad, Gide şi „Demonii” lui Dostoievski
Dintre cele cinci mari romane de maturitate ale lui Dostoievski „Demonii” este poate cel mai dificil de digerat: construcţie complexă, dacă nu chiar întortocheată, acumulare de catastrofe şi crime, densitate maximă de figuri intelectuale excentrice, profeţii sumbre – din păcate, [...]
Atelier de Istoria Artei: Oglindiri – Artele în Pictură
Aceste ateliere au ca obiect o incursiune în istoria picturii (secolele XV-XVIII) din perspectiva reflectării, reprezentării sau a configurării ei în raport cu celelalte arte. Asemenea transferuri, greu de sesizat adeseori, sunt justificate de una dintre dogmele teoriei clasice – cea a [...]
Descoperă Moara de hârtie şi Casa Memorială Gellu Naum
Fundaţia Calea Victoriei şi Moara de hârtie vă invită să descoperiţi Comana – un loc plin de istorie, situat în imediata apropiere a Bucureştilor. Obiectivele pe care vă propunem să le vizităm în cel de-al doilea episod al acestei iniţiative sunt: Casa Memorială Gellu Naum şi [...]
Istoria rock-ului spusa de un filosof
Fundatia Calea Victoriei si ArtJazz Club va invita din 29 februarie la un atelier despre istoria rock-ului, din perspectiva non-conformistului profesor de filosofie Sebastian Grama.
Desigur, o istorie completă a rock-ului este greu de gândit în câteva întâlniri. Însă o istorie a spiritului [...]
Istoria arhitecturii si a artei in Europa
Vorbim despre arhitectura ca fiind un produs artistic al societatii ce a format-o; asadar, istoria arhitecturii inseamna astazi un fenomen de o complexitate uriasa, ce presupune abordarea cronologica a multor factori congruenti: societate, economie, religie etc.
Vom vorbi in acest curs despre [...]