Secretul banilor: atelier de educaţie financiară

Cursul se va desfăşura săptămânal, în zile de luni, în intervalul 19:00-21:00.

Vrei să decizi tu unde merg banii, în loc să te întrebi tot timpul pe ce s-au dus? Hai să învăţăm împreună cum să economisim bani, timp şi cum să ne orientăm prin jungla financiară.

Ce vei învăţa la acest curs?

Şedinţa 1Cum să faci un buget în familie şi o analiză a comportamentului tău financiar.

Vei afla singur care este starea ta de sănătate financiară şi cum o poţi îmbunătăţi, aruncând din barcă orice greutate care te scufundă.

Este important să ştim de unde vin banii în familia noastră şi pe ce se duc. Putem economisi 10% din ceea ce cheltuim chiar în momentul în care punem „pe hârtie” toate cheltuielile şi veniturile familiei şi conştientizăm care ne este comportamentul financiar.

Şedinţa 2 – Metode de economisire şi investire pentru toate buzunarele

Câştigul real oferit de fiecare depozit bancar şi cum să-l urmăreşti din confortul fotoliului de acasă. Despre puterea dobânzii compuse. Alternative de economisire şi investire cu comparaţii, avantaje şi dezavantaje pentru fiecare: conturi de economii, titluri de stat, fonduri de pensii, fonduri de investiţii, piaţa de capital.

Şedinţa 3 – Ce trebuie să cunoşti înainte de a lua un credit şi cum să-l alegi pe cel care ţi se potriveşte. Simulări pe creditele oferite de toate băncile din România

Chiar am nevoie de un credit? Şi dacă da, cum să-l aleg pe cel care mi se potriveşte cel mai bine? În ce valută, pe ce perioadă şi, mai ales, cât să mă îndatorez? Înţelegem ce este DAE, ROBOR, IRCC. Afli cum să scapi mai repede de datorii şi ce să faci când ai o problemă cu banca. Vei afla câteva metode de a plăti mai puţine dobânzi şi comisioane băncii şi, de asemenea, cum poţi să-ţi reduci datoriile.

Cursul are loc online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi  un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us.