Moda si Stil personal – Tendinte Primăvară/Vară 2014

Ce o să porţi în această primăvară? Cum poţi să îţi adaptezi garderoba astfel încât să fii la modă? Care sunt volumele, materialele, tăieturile, formele şi culorile care îţi vor invada dulapul?

Dacă te interesează moda, atunci ai deja câteva idei despre tendinţe şi despre felul în care ele se schimbă de la un sezon la altul. Şi, în acest caz, probabil că te-ai întrebat care sunt trendurile majore pentru primăvară/vară 2014, cine sunt designerii care le-au impus, cum s-au conturat ele şi cum se vor traduce în magazine şi în ceea ce vei purta.

Moda feminină capătă în acest sezon un aer riguros, aproape masculin. Femeile devin adevărate prinţese războinice, prin ţinute inspirate de vestimentaţii tradiţionale ale diverselor culturi. Arta invadează lumea modei pe toate fronturile, de la picturi delicate întruchipate de imprimeuri de efect, la sculpturi origami care transformă piese clasice de îmbrăcăminte în structuri inovatoare. Volumele se schimbă, accesoriile la fel. O nouă avangardă începe să aibă un cuvânt de spus în industrie, aducând un suflu revoluţionar şi făcând lucrurile mult mai simpatice şi mai curajoase.

De aceea vă invităm la o discuţie despre toate aceste lucruri, de la noile curente care domină creativitatea în materie de modă, la elementele esenţiale care vor deveni ulterior copiate şi purtate de toate fashionistele din lume. Vom discuta despre felul în care se nasc aceste tendinţe, despre ciclicitatea lor, dar şi despre acele personaje cheie din industrie care pot, dintr-o linie, să schimbe pe ani buni de acum înainte felul în care merge moda. Evenimentul va continua cu o prezentare a principalelor tendinţe care domină noul sezon, de la designerii care le-au propus până la felurile în care trendurile au fost traduse şi adaptate, chiar înainte de intrarea lor pe piaţă, de către marile branduri de retail. Va urma un exerciţiu practic despre interpretarea tendinţelor prin prisma stilului personal, dar şi o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

foto sus – Vogue 1950 – preluata de aici: http://weheartvintage.co/2013/03/16/1950s-vogue-cover-make-an-asset-of-your-shortcomings/

Foto jos: thefashionography.com