Perlele Reginelor – simboluri ale puterii şi seducţiei
 

Vă invităm sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 17:00, într-una dintre strălucitoarele reşedinţe Belle Époque, o clădire monumentală din bulevardul Dacia nr. 15, să descoperim acest univers fascinant al bijuteriilor regale cu perle. Pe parcursul călătoriei noastre vom vorbi despre ce sunt perlele, ce semnifică şi care sunt cele mai frumoase piese pe care le putem admira şi astăzi în muzee, iar la final vom avea şansa să ne delectăm cu creaţiile AMARU.

Nenumărate legende povestesc despre naşterea perlelor din lacrimile unor creaturi mitice precum nimfele sau dragonii. În textele vedice, perlele erau născute din apele Pământului cu puterile Raiului. Ele sunt considerate fiicele Lunii. În cultura vestică, perlele sunt asociate planetei Venus. La fel ca perlele, Venus, zeiţa iubirii s-a născut din mare.

Albe, gri, roz sau chiar negre, cu o strălucire aparte, ivită de undeva din adâncuri, perlele au fascinat până şi pe cele mai sofisticate regine. Şi nu există colecţie de bijuterii regale din care perlele să lipsească! Dincolo de frumuseţea lor, perlele au şi semnificaţii aparte, fiind asociate cu puritatea, cu eleganţa şi rafinamentul. De-a lungul timpului, din Antichitate şi până în prezent, nu s-au demodat niciodată! Nici chiar Anii Nebuni nu au putut renunţa la şiragurile de perle.

Cleopatra, Regina Victoria şi Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Împărăteasa Maria Tereza a Austriei, Regina Maria Antoaneta şi Împărăteasa Eugenie a Franţei, Marea Ducesă Vladimir a Rusiei şi Ţarinele Romanovilor, Regina Maria a României – toate au iubit deopotrivă bijuteriile cu perle.

UNIVERSUL AMARU

În cadrul evenimentului veţi putea admira creaţiile elegante şi rafinate semnate Amaru, coliere din perle de calitate superioară, alături de alte coliere şi bijuterii cu pietre semipreţioase rafinat combinate cu accesorii preţioase vintage sau moderne, care pot înnobila orice ţinută, de zi sau de seară.

Participantele vor putea admira aceste creaţii unicat, în eleganta ambianţă în care va avea loc conferinţa noastră, şi vor putea alege piese spectaculoase prin care să celebreze graţia, rafinamentul şi feminitatea posesoarei.

Fondat sub semnul dragonului cu 2 capete din mitologia peruană, brandul AMARU propune piese atemporale cu un design unic, ce aduc în prim plan frumuseţea vibrantă a pietrelor naturale semipreţioase. Realizate manual, fiecare bijuterie AMARU este un statement de personalitate ce poate fi purtat în fiecare zi.

Depărtându-se de efemeritatea trendurilor pasagere, AMARU vine ca un contrapunct la curentul de fast-fashion, aducând piese atemporale ce pot deveni cu uşurinţă o moştenire de familie transmisă din generaţie în generaţie. Influenţele Art Deco şi accesoriile vintage orientale integrate în piesele finale le imprimă un aer îndrăzneţ, iconic.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!