Balul Bucurestiului Interbelic, editia a IV-a
 

Va invitam joi 23 mai, de la ora 20.00, la Balul Bucurestiului Interbelic, editia a IV-a, eveniment intrat in traditia evenimentelor culturale si artistice ale capitalei, gazduit de unul dintre cele mai frumoase palate  din capitala – Cercul Militar National.  

“Bucurestiul este o combinatie de multe influente; rusesti, frantuzesti, vieneze, turcesti, fanariote. Moda si luxul erau frantuzesti, muzica balurilor venea de la Viena, extravaganta si risipa erau rusesti.” Sir Sacheverell Sitwell, “Calatorie in Romania”.

Balul Bucurestiului Interbelic va ofera ocazia de a “va intoarce” in atmosfera Bucurestilor de altadata, cu ajutorul costumatiei din anii ’20, a muzicii din perioada interbelica (jazz, foxtrot, charleston, tango) si a momentelor de teatru oferite de tinerii actori de comedie – Smaranda Caragea, Ana-Maria Karina Nagy si Nae Alexandru – care vor da viata unor personaje celebre din epoca.

Sunteti invitati la aceasta petrecere – gandita ca un spectacol interactiv – in elegantul decor al CMN, sala Bizantina si Sala Gotica. Vestimentatia participantilor la bal trebuie sa fie de inspiratie interbelica, rochii charleston, perle si accesorii pentru doamne, iar pentru domni frac sau costum negru de seara.

In programul Balului sunt incluse demonstratii de dansuri din anii ’20-’30, momente de teatru din Bucurestiul de altadata, masa festiva si premii pentru cele mai bune costume interbelice. Participantii sint invitati sa poarte tinute de inspiratie interbelica.

Taxa de participare la Bal este 170 ron, iar pentru detinatorii cardului de fidelitate al fundatiei CV – 150 ron.

Personalitati culturale – intelectuali de elita, actori, istorici, muzicieni si artisti plastici – lectori si prieteni ai Fundatiei Calea Victoriei, vor onora cu prezenta lor Balul Bucurestiului Interbelic.

Manifestarile din cadrul Lunii Bucurestilor se desfasoara in parteneriat cu Cercul Militar National. Institutie de interes national a armatei, Cercul Militar National a luat fiinta la 15 decembrie 1876, sub numele “Asociatia Ofiterilor din garnizoana Bucuresti”.

…..

Acest eveniment se desfasoara in cadrul festivalului LUNA BUCURESTILOR – programul lunii plus fotografii si filme de la editiile anterioare, puteti gasi aici:  http://www.balulinterbelic.ro/


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!