Expozitie de costume Adina Nanu: “MODA in interbelic”

In cadrul Lunii Bucurestilor (9 mai – 9 iunie), va invitam la expozitia de costume din perioada interbelica, din colectia doamnei Adina Nanu. Gazda noastra ne-a povestit la vernisajul din 11 mai despre specificul modei feminine si masculine din perioada interbelica si  ne-a incintat cu piesele selectate pentru aceasta expozitie. O parte dintre piesele din expozitie vor fi vazute pentru prima data de publicul larg.

ADINA NANU preda de peste 50 de ani cursuri de Istoria Artelor, Istoria Stilurilor si a Costumului la Universitatea Nationala de Arte si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, din Bucuresti.

A publicat peste 30 de volume despre arta, din care ultimele sint Arta pe om (Editura Compania, 2001), si Vezi?  Comunicarea prin imagine (Editura Vizual, 2002).

Arta Stil Costum,  prima si singura istorie a costumului universal scrisa in Romania, a aparut intr-o prima forma mai restrinsa la editura Meridian in 1976. A fost reeditata intr-o varianta extinsa si o prezentare grafica deosebita la Editura NOI in 2006.

Cartea poate fi gasita la expozitie.

PROGRAM EXPOZITIE: LUNI-VINERI – 16:00-19:00, SIMBATA 11:00-19:00

Pentru fotografii de la vernisaj puteti accesa acest link.