Adina Nanu
 

http://www.adinananu.ro/

ADINA NANU a fost unul dintre colaboratorii fundaţie Calea Victoriei, unde a susţinut conferinţe despre istoria costumului, pălării, moda în La Belle Epoque şi prelegeri alături de G. Filitti. A organizat în 2011, alături de echipa FCV, o expoziţie de costume din interbelic precum şi costume populare vechi, la Cercul Militar Naţional, în cadrul festivalului Luna Bucureştilor  (fotografia de sus este de la vernisajul expoziţiei).

A predat peste 50 de ani cursuri de Istoria Artelor, Istoria Stilurilor si a Costumului la Universitatea Nationala de Arte si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, din Bucuresti.

A publicat peste 30 de volume despre arta, din care ultimele sint Arta pe om (Editura Compania, 2001), si Vezi?  Comunicarea prin imagine (Editura Vizual, 2002).

Arta Stil Costum,  prima si singura istorie a costumului universal scrisa in Romania, a aparut intr-o prima forma mai restrinsa la editura Meridian in 1976. A fost reeditata intr-o varianta extinsa si o prezentare grafica deosebita la Editura NOI in 2006.

Foto Sorin Nainer


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!