România interbelică in imagini – fotografii, fotografi si povestile lor
 

LA ACEST EVENIMENT NU MAI SUNT LOCURI.

Va invitam simbata, 22 februarie, de la 11:00, la un eveniment cu doamna Georgeta Filitti, istoric, si doamna Adina Stefan, jurnalist, care ne vor conduce intr-o calatorie nostalgica in trecut, cu ajutorul povestilor adevarate si a imaginilor de epoca, in Romania interbelica.

Conferinta va avea loc la Grand Hotel Continental, una dintre cele mai frumoase cladiri din oras, clasata ca monument istoric, candva centrul high-life-ului bucurestean.

După Primul război mondial, România întregită cunoaşte un răstimp de modernizare, unificare instituţională şi armonizare sufletească. Ţara se aliniază odată în plus spiritului european printr-o arhitectură de avangardă; la fel se înnoieşte literatura, muzica, presa, moda. Viaţa publică e colorată, dinamică. Conferinţe, competiţii sportive, concerte, cortegii, comemorări, expoziţii, restaurante şi cafenele faimoase definesc, potrivit lui Paul Morand, Bucureştiul drept Micul Paris.

Unul din observatorii subtili ai acestui climat de efervescenţă a fost fotograful Iosif Berman, cu ale carui imagini vom ilustra dialogul doamnelor Georgeta Filitti şi Adina Ştefan.

Doamna G. Filitti ne va schita – in prima parte – o imagine de ansamblu a acestei perioadei interbelice, a vietii sociale, culturale si politice, a atmosferei in spatiul public, a efervescentei culturale din saloanele vremii, de la baluri sau din cafenelele celebre.

In a doua parte a evenimentului, dna Adina Stefan ne va introduce in spatiul intim al vietii de familie a fotografului Iosif Berman. Vom descoperi imagini (din arhiva familiei, nepublicate) dintr-o lume plina de tandrete, originalitate si armonie in familie. Ne vom bucura de instantanee si de imagini construite subtil de fotograf, in care bucuria si zimbetul celor doua fete domina, in decorul unei lumi in transformare si pline de speranta.

Foto 1 (sus ) Familia Regala – fotografiata de Iosif Berman si Foto 2 (jos) – Copii cântând la vioară în centrul Bucureştiului în perioada interbelică.

Evenimentul este gazduit, cu amabilitate, de:


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!