Povestea Reginei Maria – eveniment cu istoricul G. Filitti
 

Vă invităm sâmbătă, în 14 noiembrie, de la 11.00, la o conferinţă savuroasă cu istoricul Georgeta Filitti, despre personalitatea remarcabilă a reginei Maria, probabil cel mai iubit şi admirat personaj feminin din istoria noastră recentă.

Povestea Reginei Maria va fi spusă, cu mult şarm şi informaţii extrem de interesante, în contextul istoric în care monarhia României a adus schimbări semnificative, durabile şi salutare în viaţa ţării noastre, care au generat modernizarea societăţii, ordonarea vieţii politice, precum şi adaptarea şi implicarea exemplară a membrilor casei regale la rolul lor de conducători.

Istoria României este ilustrată de numeroase personalităţi. Un loc aparte îl ocupă o prinţesă de Marea Britanie şi Irlanda, ajunsă regina ţării, care ne-a învăţat, ca nimeni alta, să fim buni români. Am numit-o pe Regina Maria. Dacă ar fi rămas doar „cea mai frumoasă prinţesă din Europa”, poate uitarea s-ar fi aşternut la un moment dat peste amintirea ei.

Dar ea a însemnat un model de viaţă, un exemplu de comportament în împrejurări grele, a fost spiritul care i-a îmbărbătat pe români în zilele cumplite ale Primului Război Mondial. Ori de câte ori o evocăm, descoperim alte trăsături minunate ale acestei femei de excepţie care, în mare măsură, a modelat societatea românească de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi până în 1938.

În ziua evenimentului, toţi cei înscrişi vor primi acces la linkul unde vor putea urmări conferinţa înregistrată.

 


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!