Palate deschise pe Calea Victoriei: povestea palatului Marmorosch Blank – conferinţă cu acad. Georgeta Filitti
 

LA ACEST EVENIMENT NU MAI SUNT LOCURI.

Vă invităm sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 11.00, la al doilea eveniment din seria PALATE DESCHISE PE CALEA VICTORIEI, cu acad. Georgeta Filitti, unul dintre cei mai iubiţi, carismatici şi erudiţi istorici români.

Povestea Marmorosch Blank a început ca o viziunea îndrăzneaţă a două persoane excepţionale. Jacob Marmorosch împreună cu prietenul şi susţinătorul său financiar Mauriciu Blank şi-au imaginat o bancă care să devină cea mai puternică din România. Instituţia a devenit rapid un motor al prosperităţii, creativităţii şi inovaţiei cu sediul în Bucureşti şi cu puncte de vânzare în Viena, New York, Istanbul şi Paris.

Banca Marmorosch a devenit unul dintre principalii dinamizatori ai pieţei româneşti de la începutul secolului XX, investind în visurile oamenilor pentru un viitor mai bun, stimulând economia locală şi jucând un rol esenţial în viaţa politică şi culturală a ţării. La apogeul său, banca Marmorosch Blank a susţinut populaţia, investind în inovaţie şi afaceri, sprijinind artiştii locali şi stimulând economia ţării, în anul la 1900 fiind construit palatul actual al băncii.

Cecilia Cuţescu – Storck, celebra pictoriţă româncă şi activistă pentru drepturile femeilor, este cea care coordonează decorarea interioară a palatului Marmorosch Blank, frescele sale expresive decorând scara centrală, monumentală.

Deşi banca nu a rezistat după cel de-al Doilea Război Mondial, astăzi marele vis renaşte şi continuă într-o formă nouă, de hotel de lux.

În anul 2021, după ample renovări ale clădirii, care au păstrat şi valorificat elementele preţioase care ţin de arhitectura şi decoraţiunile interioare ale palatului, are loc marea deschidere a Hotelului Marmorosch – The Autograph Collection by Marriott.

Participanţii se vor bucura de socializare şi vor savura după conferinţă un pahar de vin cu o gustare. Apoi vor urca scara centrală monumentală, care duce spre frescele de la etaj ale Ceciliei Cuţescu – Storck, şi vor admira ulterior spectaculosul tezaur, care găzduişte în prezent un bar cochet şi misterios.

Proiectul PALATE DESCHISE PE CALEA VICTORIEI este realizat cu sprijinul PSC, JTI şi  JIDVEI.

          

 

Textul de mai sus este preluat din prezentarea furnizată de Marmorosch Blank.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!