O vizită în Bucureştiul interbelic cultural – eveniment cu istoricul G. Filitti
 

Vă invităm la un nou eveniment online cu istoricul Georgeta Filitti. Doamna G. Filitti ne va prezenta atmosfera culturală din Bucureştiul interbelic, va descrie cum arăta în anii `30 zona dintre Piaţa Romană şi Universitate, cu Ateneul, Palatul Regal, Biserica Kretzulescu şi alte monumente istorice.

Bucureştiul interbelic a cunoscut în acei ani o efervescenţă culturală extraordinară, care aducea împreună pictori, muzicieni, scriitori, filosofi şi actori de prestigiu care animau sălile de spectacole, sălile de conferinţe, expoziţiile diverse, gazetele culturale, balurile şi cafenele celebre ale oraşului.

Pe Calea Victoriei şi în alte zone istorice ale oraşului puteai vedea laolaltă oameni din toate păturile sociale. În atmosferă se simţea dorinţa de inovare, de conectare la marile capitale occidentale, o formă de competiţie fertilă între artişti ai epocii şi intelectuali de marcă, dorinţa de a-şi lăsa amprenta, dar şi de a duce mai departe tradiţiile culturale şi valorile lăsate de predecesori.

Cu o zi înainte de data începerii, toate persoanele înscrise vor primi pe mail linkul unde vor urmări evenimentul.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!