In vizita la Palatul Mogosoaia
 

Va invitam in 18 iunie la Palatul Mogosoaia, inainte de a lua mica vacanta de vara seria Vizitelor la Palate, care se va relua din septembrie cu noi povesti gazduite de cladiri spectaculoase.

Vizitele la Palate ne-au dus anul acesta la Palatul Cotroceni, Palatul Ghica, Palatul Cantacuzino, Palatul BNR si Palatul Cesianu-Racovita, iar povestitorul nostru, doamna Georgeta Filitti, a considerat ca nu trebuie sa lipseasca din aceasta prima serie povestea Palatului Mogosoaia, unul dintre cele mai frumoase si bine pastrate palate din apropierea Bucurestiului.

Palatul a fost construit la sfirsitul sec XVII de către domnitorul Constantin Brâncoveanu în stil arhitectural românesc renascentist sau stil brâncovenesc, o combinaţie de elemente veneţiene cu elemente otomane. După 1714, când Constantin Brâncoveanu a fost executat la Constantinopol împreună cu întreaga sa familie, întreaga avere a familiei a fost confiscată de otomani iar palatul a fost transformat în han. Răscumpărat de domnitorul Ştefan Cantacuzino, el a revenit apoi marelui ban Constantin Brâncoveanu, nepotul domnitorului şi a rămas în posesia familiei până la începutul secolului al XIX-lea.

Asadar, ne intilnim la ora 10:00 la Statuia Aviatorilor, cum se vine dinspre Piata Victoriei pe partea dreapta, linga Biserica.

Transportul la palat, pentru cei care nu au masina, se va face cu sprijinul celor care au mijloc de transport, iar noi ne vom ocupa de organizarea pe masini.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!