In vizita la Palatul de Justitie

LA ACEST EVENIMENT NU SE MAI POT FACE INSCRIERI.

Va invitam in 19 noiembrie, de la ora 11:00, la Palatul de Justitie, o cladire monumentala din inima orasului care strajuieste malul Dimbovitei si aminteste prin eleganta si aerul sau maiestuos de cladiri emblematice din mari capitale europene.

Palatul de Justitie, cladire construita in stil clasic, a fost ridicat intre anii 1890-1895, dupa planurile arhitectului francez Antoine Ballu, si cu sprijinul arh Ion Mincu. Arh Ion Mincu a contribuit in mare masura nu doar la inaltarea acestui palat cit si la amenajarile interioare.

Statuile de pe fatada sint opera lui Carol Storck-fiul  iar bustul lui Eugen Statescu din “Sala pasilor pierduti” este opera francezului Ernest Dubois, un sculptor la moda in acea vreme in Bucuresti.

Vom vizita impreuna citeva sali ale palatului renovat, cum ar fi celebra “Sala a pasilor pierduti”. Prin povestile fascinante si documentate ale doameni G. Filitti vom calatori din nou in Bucurestiul secolelor trecute, vom afla despre evolutia sistemului de justitie la noi in tara, cum se facea dreptate odinioara si care erau legiuitorii secolelor trecute.