In vizita la Muzeul Costumului, cu Adina Nanu
 

Va invitam in 16 mai, de la 17:00-20:00, sa descoperiti spectaculoasa colectie de costume a Adinei Nanu, gazduita de Universitatea Artifex, eveniment derulat in cadrul Festivalului Luna Bucurestilor.

Colectia de costume a Adinei Nanu cuprinde citeva sute de costume, care au apartinut familiei sale sau prietenilor donatori, de la obiecte de vestimentatie, accesorii, obiecte decorative sau din budoarul doamnelor din Belle Epoque, rochii de zi si de seara, palarii, costume masculine din interbelic si pina la costume din perioada hippie sau punk.

In cadrul vizitei veti beneficia de prezentarea colectiei si povestile costumelor facuta de doamna Adina Nanu, in compania istoricului si bunei ei prietene doamna Georgeta Filitti, un adevarat dialog intre doua doamne erudite si foarte simpatice, pasionate de istorie, arta conversatiei si frumos.

ADINA NANU preda de peste 50 de ani cursuri de Istoria Artelor, Istoria Stilurilor si a Costumului la Universitatea Nationala de Arte si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, din Bucuresti.

A publicat peste 30 de volume despre arta, din care ultimele sint Arta pe om (Editura Compania, 2001), si Vezi?  Comunicarea prin imagine (Editura Vizual, 2002).

Arta Stil Costum,  probabil cea mai complexa istorie a costumului universal scrisa in Romania, a aparut intr-o prima forma mai restrinsa la editura Meridian in 1976. A fost reeditata intr-o varianta extinsa si o prezentare grafica deosebita la Editura NOI in 2006.

Universitatea Artifex se afla pe strada Economu Cezărescu nr. 47, sector 6 (harta este mai jos).

PENTRU A PARTICIPA LA VIZITA, VA RUGAM SA VA INSCRIETI LA EVENIMENT.

Accesul este gratuit pe baza de inscriere la [email protected]Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!