In vizită la Comunitatea Elenă
 

Va invitam la un eveniment inedit, intr-o serie de conferinte care isi propune sa prezinte istoria celor mai importante, din punct de vedere istoric, minoritati  din Romania: grecii, evreii, armenii, etc

Relatiile Greco-Romane au o vechime milenara, comunitatile grecesti din spatiul romanesc organizindu-se ca atare de la mijlocul sec al XIX-lea. Negustori, avocati, profesori, medici, bancheri – constituie un pretios element dinamic in orase ca Bucuresti, Iasi, Braila, Galati, Constanta, Ploiesti, Turnu Severin, Sulina.

Numeroase elemente de istorie comuna – domniile fanariote, Revolutia de la 1821, gazduirea refugiatilor greci dupa 1947, ca si afacerile din domenii diverse – au cimentat o colaborare reciproc benefica.

La 130 de ani de la oficializarea relatiilor diplomatice greco-romane, s-a publicat volumul “Mereu impreuna”, dovada unei stari de spirit demna de  imitat. Grecii de azi din Romania – cca 7000 de persoane – parte romanizati prin casatorii mixte, pastreaza legaturile sufletesti cu patria lor prin intermediul Uniunii Elene din Romania, gazda acestui eveniment.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!