In vizita la Casa N. Titulescu

Avem placerea sa va invitam in seara zilei de 15 decembrie, joi, de la orele 18:30, la Casa marelui diplomat Nicolae Titulescu, unde in prezent isi desfasoara activitatea Fundatia Europeana Titulescu. Casa pe care o vom vizita pastreaza inca atmosfera interbelica, cu eleganta dar si decenta unui mare om politic, fotografii de familie si alte frumoase obiecte de decor care intregesc atmosfera.

Doamna Filitti ne propune o incursiune in biografia marelui diplomat si om politic roman din perioada interbelica, ministru al afacerilor străine, fost preşedinte al Ligii Naţiunilor. N. Titulescu şi-a bazat întreaga activitatea pe problemele majore, fundamentale, ale politicii externe a României. După instaurarea nazismului în Germania, dându-şi seama de pericolul pe care-l reprezenta acesta pentru România (ca şi pentru alte state europene), Titulescu a avut o activitate intensa pentru întărirea colaborării internaţionale, în interesul păcii şi securităţii europene.

Povestea marelui diplomat va fi prezentata in urma unei scurte incursiuni in istoria diplomatiei romanesti, a figurilor marcante care s-au ocupat de bunele relatii cu alte state, din perioada fanariota si pina in perioada interbelica.

Aici puteti vedea o fotografie a fatadei casei, precum si localizarea pe harta.