Descoperă la pas povestea Cimitirului Bellu
 

LA ACEST EVENIMENT NU MAI SUNT LOCURI

Evenimentul se desfăşoară fizic, cu respectarea regulilor de protecţie. Ne întâlnim în faţa Cimitirului Bellu, din Bucureşti.

Cimitirul Şerban Vodă, cunoscut de publicul bucureştean ca Cimitirul Bellu, este poate unul din cele mai frumoase cimitire din Europa. Cimitirul portă numele baronului Barbu Bellu, cel care a donat terenul în anul 1852 către municipalitate pentru a amplasa un loc de veci în afara orasului.

În cei peste 150 de ani de existenţă, cimitirul Bellu a devenit un loc încărcat de istorie, o expoziţie de artă în aer liber. Specialiştii estimează că 50% din patrimoniul cultural bucureştean este găzduit aici.

Din 2010, Cimitirul Bellu este înscris pe lista  monumentelor istorice. Mari personalităţi culturale şi politice şi-au găsit odihna veşnică aici: Mihai Eminescu, George Bacovia, Ion Luca Caragiale, Mina Minovici, Ana Aslan, Lia Manoliu, C. A. Rosetti, Spiru Haret, Maria Tănase etc.

Sculptori şi arhitecţi de renume, cum ar fi Ion Mincu sau membrii familiei Storck, şi-au legat de asemenea numele de acest colţ de oraş, prin monumentele funerare de mare valoare artistică realizate aici.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!