Cuplurile celebre ale României
 

Într-o lună în care ingredientul principal este dragostea, vă invităm la un eveniment dedicat poveştilor frumoase de iubire.

Fie că vorbim de Carol I şi Elisabeta, Mihai Eminescu şi Veronica Micle, Ionel Brătianu şi Elisa Ştirbey sau Octavian şi Veturia Goga, toate aceste cupluri au o poveste de iubire intensă ce merită cunoscută.

La sfârşit de secol XIX şi începutul secolului XX, căsătoriile aranjate de familie încă se practicau, ceea ce ducea de multe ori la adevărate triunghiuri amoroase. Poveştile de iubire în cadrul sau în afara căsătoriei existau şi erau de cele mai multe ori cunoscute de toată lumea.

Iubirea a inspirat, ca peste tot, poeţi, scriitori sau compozitori români, dar poveştile nu au avut întotdeauna final fericit. Poetul Vasile Alecsandri a iubit-o pe Elena Negri, sora bunului său prieten Costache Negri, dar povestea a avut un final tragic. Ciprian Porumbescu şi Berta Gorgon au fost despărţiţi din cauza religiilor diferite de care aparţineau, iar povestea de dragoste dintre Mihai Eminescu şi Veronica Micle este deja cunoscută.

Toate aceste cupluri însă, cu poveşti fericite sau nu, au luptat pentru iubirea lor. Multe au reuşit să spargă bariere şi prejudecăţi foarte puternice în acele vremuri.

Vă invităm să reconstituim aceste poveşti de iubire şi să descifrăm destinele unora dintre cele mai celebre cupluri din istoria noastră.

Pasiunea, dragostea şi romantismul sunt ingredientele cu care vă aşteptăm la evenimentul despre cuplurile celebre ale României.

Ca de obicei, poveştile noastre vor fi însoţite de fotografii de epocă.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!