Ce poti face cu o dimineata de sambata? Plimbari culturale prin Bucuresti
 

“Eu am patit-o! Chiar asa. M-am trezit sambata dimineata, fara program, cu pofta de plimbare si amuzament. Era o ora la care toti prietenii mei dormeau, hotarati. Hotarati sa taie din weekend orele de somn pierdute in timpul saptamanii.

Si eu? Eu, care ma plictiseam in casa, fara vreun chef anume de facut gospodarie, m-am furisat prin multimea de linkuri, poze si anunturi ingramadite pe pagina de facebook si, ce sa vezi? Aflu ca mai in fiecare sambata, de pe la 11 dimineata, se organizeaza plimbari cu ghid prin Bucuresti. Identific pe un site locul exact de intalnire si o pornesc spre zona Unirii, catre o straduta cu nume promitator pentru intentia mea de a ma relaxa: Popa Soare. :)

strada mantuleasa

Au urmat vreo doua ore de explorat la pas strazi cu case vechi si gradini cu stanjenei infloriti, cu cate o pisica lungita insolent langa poarta. Am aflat tot felul de povesti din istoria orasului, cu personaje ce nu semanau deloc cu fantomele prafuite de prin pozele din manualele de scoala. Negustori, cucoane ambitioase si intreprinzatoare, poeti nefericiti si scriitori fascinati de supranatural ne-au insotit in plimbarea noastra.

strada mantuleasa

Am mai descoperit ceva, foarte important pentru mine: picturile din bisericile vechi pot fi un excelent manual de istorie, daca inveti sa le descifrezi, ai rabdare si esti atent la detalii (ii multumesc istoricului Anita Sterea pentru aceasta revelatie).

Alta descoperire care m-a bucurat – am cunoscut la plimbarea asta cel putin 10 oameni cu care sa pot impartasi in dimineti de sambata hobby-urile mele: istorie, lectura si hoinarit prin Bucuresti. :)

p.s: Evenimentul la care am participat s-a numit “Descopera Mahalaua Mantuleasa” si-l gasiti in programul Fundatiei Calea Victoriei.” – A. M. (text&foto)

strada mantuleasa

 

 


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!